U Varaždinu najavljena 45. Novogodišnja utrka: prijavite se i utrčite u novu 2024. godinu!

ZSUGV

21. 12. 2023.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, uz suorganizaciju Atletskog kluba „Sloboda” i pokroviteljstvo Grada Varaždina, 1. siječnja 2024. godine točno u ponoć startat će 45. Novogodišnja utrka grada Varaždina.

Utrku su danas najavili zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, voditeljica za sport i razvojne programe Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Anica Sitar, predsjednik AK-a „Sloboda” Stjepan Smernjak i Dražen Cesar iz gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković pozvao je sve građane na doček Nove godine koji će biti organiziran na glavnom gradskom Trgu kralja Tomislava uz nastup grupe Zodiac, a rekreativce i sportaše da uđu u Novu godinu kao sudionici utrke. Naglasio je da Grad Varaždin neće organizirati vatromet te je apelirao na sugrađane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava.

Uključite se

Ako još niste sigurni gdje ćete dočekati novu 2024. godinu, dođite na 45. Novogodišnju utrku grada Varaždina, pozvala je Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga.

– S obzirom na to da je ova utrka poznata u svijetu, prijave idu jako dobro, dosad je prijavljeno 230-ak trkača. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na stranici protime.si gdje unesete svoje podatke, nakon toga ćete dobiti mail o uspješnoj prijavi i dobit ćete informaciju kada možete podići svoje startne pakete. S obzirom na to da je utrka kružnog karaktera, povoljna je za iskusnije trkače, ali ruta nije predugačka, pa je svi vrlo lako mogu završiti. Dođite i priključite se, sigurna sam da ćete uživati i ponijeti lijepe uspomene – rekla je Sitar i dodala da su dosad prijavljeni natjecatelji iz svih dijelova Lijepe naše, a prijavljeni su i natjecatelji iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Velike Britanije i Francuske.

Organizator osigurava 500 startnih paketa koji uključuju startni broj, čip, elektronsko mjerenje vremena, majicu dugih rukava, unikatnu finišersku medalju i poklon sponzora, a osigurane su i policijska pratnja te pratnja vozila hitne pomoći.

Za najbolje trkače tu su i vrijedne nagrade, i to 300 eura za prvo, 200 za drugo i 100 za treće mjesto. Vremenski limit za završiti utrku je 60 minuta, no očekuje se da će najbrži na cilj stići za manje od 15 minuta.

Predsjednik AK-a „Sloboda” Stjepan Smernjak govorio je o povijesti utrke koja je započela 1977. godine na inicijativu jedne skupine atletičara u Varaždinu.

– Svi su gledali Novogodišnju utrku u Sao Paulu i to su preslikali na Varaždin. U prvoj trci utrkivalo se 30-ak natjecatelja, najstariji je imao 88 godina, a najmlađi natjecatelj 6 godina. Nadolazeća, 45. utrka malo je izmijenjena od samih početaka, sada imamo kružnu trku s 4600 metara. U jednom krugu imamo apsolutnu kategoriju. Dođite i trčite te se dobro zabavite – poručio je Smernjak.

Prijave za utrku otvorene su do 27. prosinca u ponoć, a ako ostane slobodnih mjesta, prijave će biti moguće i uoči utrke na licu mjesta.

Dodajmo da je varaždinska Novogodišnja utrka jedna je od najdugovječnijih u svijetu. Prilagođena je rekreativnim trkačima, ali i vrhunskim atletičarima koji postižu zapažene rezultate.

najava utrke dražen cesar najava utrke stjepan smernjak najava utrke_anica sitar najava utrke_svi najava utrke_svi2

21. 12. 2023.