Vrijedna pobjeda stolnotenisačica u Petrinji

Mladost - Varaždin 1:4

09. 10. 2017.

Stolnotenisačice Varaždina u sklopu 2. kola Superlige ostvarile su vrijednu pobjedu u Petrinji.
Naime, STK Mladost iz Petrinje od ove sezone igra u pojačanom sastavu jer je pojačana za nekadašnju reprezentativku Sunčicu Zajec. No to nije spriječilo da stolnotenisačice Varaždina ostvare sigurnu pobjedu rezultatom 4:1.
U uvodnom meču varaždinska stolnotenisačica Ivana Malobabić odigrala je odlično protiv domaće igračice Dragane Vrančić i ostvarila pobjedu rezultatom 3:0. Nakon Ivane za stol je stala Petra Petek koja je isto tako bila sigurna, prepustivši domaćoj igračici Ivani Marinić „mrvice“. Naime, Petek je u tom meču ostvarila pobjedu rezultatom 3:0. U trećem meču igračici STK Petrinja Sunčici Zajec mlada i perspektivna kadetkinja STK Varaždin Lucija Sitar uspjela je „otkinuti“ set za konačnih 3:1 za Zajec. Nakon toga uslijedila je igra parova u kojoj su Varaždinke Petek i Malobabić slavile protiv para Zajec i Marinić rezultatom 3:1. Bila je to bitna pobjeda kojom su Varaždinke prelomile meč u svoju korist. Naime, u zadnjem pojedinačnom meču Petra Petek stavila je „točku na i“ protiv Dragane Vrančić bez izgubljenog seta, za konačnu pobjedu varaždinskog sastava rezultatom 4:1.
Tako nakon dva odigrana kola STK Varaždin ima dvije pobjede protiv STK Aquaestila i STK Mladost iz Petrinje.
Sljedeće kolo za dva tjedna donosi derbi u kojem u Varaždinu gostuje ekipa Dr. Časla. Ukoliko u tom meču Časl neće koristite usluge svojih kineskih igračica, može se očekivati neizvjestan meč u kojem će odlučivati nijanse. Naime, ekipa koja u svojim redovima ima najboljeg lovca lige Ivanu Malobabić, Petru Petek višestruku prvakinju Hrvatske i godinama jednu od najboljih igračica Superlige Bojanu Poljak zasigurno ni jednoj ekipi neće lako prepustiti bodove.

09. 10. 2017.