U Varaždinu počelo Svjetsko prvenstvo u kuglanju – stiglo 350 najboljih kuglačica i kuglača iz cijelog svijeta

Grad Varaždin

19. 05. 2023.

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, popularnoj Areni na Dravi, u četvrtak je počelo 10. Svjetsko ekipno prvenstvo za seniore u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Na svečanom otvorenju u ime grada domaćina dobrodošlicu najboljim kuglačicama i kuglačima iz sedamnaest zemalja poželio je poznati varaždinski glumac, nacionalni prvak drame Ljubomir Kerekeš. Predstavio je Varaždin kao grad bogate povijesti i tradicije u kojem kultura i sport podižu kvalitetu života. Poželio je svim sportašima da se osjećaju ugodno i sigurno te postizanje najboljih rezultata.

Uime ministarstva turizma i sporta pozdravne riječi uputio je Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj i natjecateljski sport. U ime Hrvatskog kuglačkog saveza dobrodošlicu je uputio predsjednik Tonči Mikac, svečanosti je nazočio i Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a prvenstvo je otvorio Marcel Pintyoke, predsjednik Svjetske kuglačke federacije WNBA.

Na stazama uređenim u varaždinskoj Areni do nedjelje, 28. svibnja 350 najboljih svjetskih kuglača i kuglačica natjecat će se za odličja, a za građane Varaždina osigurane su besplatne ulaznice.

sp u kuglanju vz001 sp u kuglanju vz002 sp u kuglanju vz003 sp u kuglanju vz005 sp u kuglanju vz006 sp u kuglanju vz007 sp u kuglanju vz008

19. 05. 2023.