Varaždinski osnovnoškolci aktivno provode ljetne praznike

Ljetni sportski višeboj

30. 06. 2018.

Nakon „Zimskog sportskog višeboja“ za vrijeme zimskih praznika, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina nastavila je s organizacijom sportskih aktivnosti za varaždinske osnovnoškolce u vrijeme kada nema nastave pa je organiziran „Ljetni sportski višeboj“.
Besplatni program za zainteresiranu djecu počeo je 18. lipnja, a završava u ponedjeljak i utorak, 2. i 3. srpnja, na vanjskim i unutarnjim terenima Sportske dvorane u Graberju. U deset dana, u vremenu od 9 do 12 sati, pod vodstvom profesora kineziologije Tomislava Biškupa, Tomislava Jelenskoga, Emerika Večerića i Marka Žganeca, djeca usvajaju i usavršavaju tehnička i taktička znanja iz nekoliko sportova – badmintona, borilačkih sportova, nogometa, odbojke i rukometa – te se i natječu u njima. Redovito sudjeluje 50-ak djevojčica i dječaka, za koje su osigurani svi rekviziti, a svakoga dana besplatno dobivaju i energetske pločice, voće i vodu.
Na kraju „Ljetnog sportskog višeboja“ za djecu će biti organiziran jednodnevni izlet u Bašku Vodu na otoku Krku, 7. srpnja, u organizaciji i o trošku Zajednice.
„Još jednom organizacijom sportskih aktivnosti za učenike pokazali smo da kontinuirano brinemo o njima i njihovom vremenu nudeći im sadržaje u vrijeme kada nema nastave. Cilj nam je dvojak, upoznati djecu sa sportom, treningom, sportskim natjecanjima i naposljetku fair playom, ali i utjecati na današnji veliki problem djece u razvoju – premalo aktivnosti i kretanja“, istaknula je stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar Dvorski.

Ljetni_sportski_kamp (1) Ljetni_sportski_kamp (2) Ljetni_sportski_kamp (3) Ljetni_sportski_kamp (4) Ljetni_sportski_kamp (5) Ljetni_sportski_kamp (6) Ljetni_sportski_kamp (7) Ljetni_sportski_kamp (8) Ljetni_sportski_kamp (9) Ljetni_sportski_kamp (10) Ljetni_sportski_kamp (11) Ljetni_sportski_kamp (12) Ljetni_sportski_kamp (13) Ljetni_sportski_kamp (14)

30. 06. 2018.