Turnirom rekreativaca završena najbolja sezona u 14-godišnjoj povijesti kluba

Fight Club Kovačić

07. 01. 2019.

Nakon tri neizvjesna meča pobjedu i pojas prvaka Fight Cluba Kovačić odnio je Miki Marinić.
U 2018. članovi Fight Cluba Kovačić osvojili su 207 medalja, od čega 85 zlatnih, 75 srebrnih i 47 brončanih medalja. Osvojeno je 18 naslova prvaka Hrvatske, 8 kupa Hrvatske, 15 prvaka Županije, 13 Svjetskog kupa. Također osvojene su tri medalje na Europskom juniorskom prvenstvu. Matej Kos osvojio je srebro, a Mak Indra Sever i Borna Vuković brončanu medalju. Bili su najbolji klub na prvenstvu Hrvatske za kadete u Garešnici, prvenstvu Hrvatske u precombatu u Knegincu i na prvenstvu Hrvatske za juniore u Slavonskom Brodu i na kupu Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini. Također titule najboljeg kluba nose s međunarodnih turnira u Budimpešti, Vukovaru, Crikvenici te s 13 titula prvaka osvajaju pehar za najbolji klub na jedinom službenom svjetskom kupu.
Treba izdvojiti Matej Kosa koji je osvojio dvostruku titulu prvaka Hrvatske, odnosno u dvije discipline: assaut i precombat, županijski je prvak, osvojio je i kup Hrvatske, Svjetski kup, međunarodni turnir “Crikvenica open”, međunarodni turnir “Jean Michel Nicolier” i međunarodni turnir “Zagreb open”. Također kao član reprezentacije Hrvatske nastupio je na Europskom prvenstvu u Belgiji gdje je osvojio titulu viceprvaka Europe.
Od cura vrijedi spomenuti aktualnu prvakinju Hrvatske Doru Marinić. Dora je i županijska prvakinja, osvajačica kupa Hrvatske i Svjetskog kupa. Zlatnu medalju osvojila je i na međunarodnom turniru “Crikvenica open”.
Uz razne seminare Fight Club Kovačić svoje je članove vodio na izlete pa su tako bili na kupanju u Varaždinskim Toplicama, na izletu na Ivanščicu te posjet adventu u Budimpešti.
U prošloj godini uvedeni su i novi programi, tako sada u prostorijama kluba možete vježbati i drevnu japansku vještinu Ninjutsu koju vodi pravi Ninja koji je vještinu usavršavao u Japanu, vježba se i Hard Body – način treninga sa girijama i suspenzijskim trakama, novost je grupa mame i bebe gdje istovremeno u jednoj dvorani mame treniraju s profesionalnom trenericom, a u drugoj dvorani njihovu djecu zabavlja teta. Uz mušku rekreativnu grupu, možete se uključiti u rekreativnu žensku grupu, grupu +50 godina, savate igraonicu za djecu od 3 do 7 godina, kadetsku grupu od 7 do 13 godina i juniorsku grupu od 14 do 18 godina koja isključivo trenira savate.
Započeta je i suradnja sa dječjim vrtićem na način da djeca iz vrtića Dječji svijet dolaze jedanput tjedno i vježbaju osnove savate boksa.
Treneri Marjana i Siniša Kovačić bili su u Francuskoj na usavršavanju za savate disciplinu Canne de combat i uspješno položili ispit za trenere tako da se u klubu može vježbati i Canne de Combat uz stručno vodstvo.
U klubu s grupama radi 5 profesionalnih trenera koji su prošle godine uspješno položili završni ispit u sportskom učilištu – ustanovi za obrazovanje odraslih, te sada zadovoljavaju zakonske norme po Zakonu o športu, plus dva voditelja, na raspolaganju je doktor fizijatar i nutricionist. U sklopu kluba nalazi se i profesionalna teretana koja je za članove kluba otvorena 0 do 24 sata 7 dana u tjednu. Upisi su u tijeku, a u toku je akcija kod upisa. Svaki novi član koji se upiše tijekom siječnja ostvaruje popust od 50 % na sve programe u klubu.

07. 01. 2019.