Tri medalje Omeginih juniorki

SP u Varaždinskim Toplicama

16. 07. 2017.

U Varaždinskim Toplicama održano je Svjetsko juniorsko prvenstvo u savateu.
U konkurenciji 60 natjecatelja iz 12 zemalja iz Savate kluba Omega Varaždin nastupile su tri juniorke koje su osvojile dva srebra i broncu za hrvatsku reprezentaciju. Sandra Slunjski, Karla Novak i Antonija Sokolić imale su opasnu konkurenciju i vrlo teške borbe kako bi ostvarile uspjeh.
Sandra je izvrsnim borbama protiv natjecateljica iz Belgije, Italije i na kraju Francuske izborila postolje i svojim pobjedama osigurala brončanu odličje za Hrvatsku.
Karla je u stratu morala pred francusku natjecateljicu te je uz izvrsnu taktiku pokazala da će konkurirati za finale. Kasnije je s lakoćom pobijedila rusku predstavnicu i ušla u finale gdje se ponovo sastala s francuskom predstavnicom koja je ovoga puta odlično radila borbu, a Karla je na kraju osvojila srebrno odličje za Hrvatsku.
Antonija, najiskusnija od varaždinskih borkinja, s tri pobjede do finala imala je svakako najteži posao od svih reprezentativaca. U najbrojnijoj kategoriji, od šest djevojaka, i teškim i zahtjevnim borbama, finale su izborile Antonija i predstavnica Francuske. U borbi koja je doista najviši rang natjecanja te iznimno tehničko i taktičko nadmudrivanje, na rezultat je najviše utjecala sudačka odluka opomene Antoniji. Preglasavanjem sudaca 3:2 pobjeda je tijesno dodijeljena francuskoj predstavnici, a Antonija je osvojila srebrno odličje zlatnog sjaja.
Iz kluba poručuju da su iznimno ponosni i zadovoljni ostvarenim uspjehom. Djevojke se dalje okreću klupskim obavezama i nastavljaju sa svojim daljnjim treninzima i usavršavanju.

16. 07. 2017.