Tamara Artić nastupila na EP u Španjolskoj

GK Vindija

08. 06. 2018.

Tamara Artić prošlog je vikenda nastupila na svojem prvom velikom natjecanju, 34. Europskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici održanom u španjolskoj provinciji Guadalajari.
Prvog dana, na prvom rekvizitu, trema je učinila svoje te je na kraju vježbe Artić izgubila loptu, no već drugi rekvizit, obruč, odvježbala je najbolje ove godine, bez grešaka i osvojila vrlo afirmativno 35. mjesto od 73 juniorke u konkurenciji. Ocjena za ovaj nastup po procjeni trenera i sutkinja trebala je biti znatno viša, naročito u dijelu izvođenja, a time bi i plasman, sasvim logično, bio znatno bolji.
Drugog dana nastupalo se s dva teža rekvizita. Grupe su formirane prema rezultatima prvog dana i obje Hrvatice, Tamara Artić i Lana Sambol iz GK Aura, plasirale su se u bolju grupu. Nastupi i plasmani s trakama kod obje bili su najslabiji, no i na traci i na čunjevima je bilo puno više grešaka kod svih ritmičarki u odnosu na prvi dan. S čunjevima Artić je nastupila solidno i ostvarila najbolji plasman, odnosno 33. mjesto.

08. 06. 2018.