Tamara Artić u juniorskoj reprezentaciji

GK Vindija

10. 11. 2017.

Varaždinska ritmičarka Tamara Artić nastupila je u sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske na Happy Cupu 2017 u Ghentu, međunarodnom FIG natjecanju.
Unatoč svim problemima i iznenađenjima nastupila je vrlo dobro. Prva vježba s loptom nije bila osobito uspješna, ali već u vježbi s obručem pokazala je kako joj je forma u usponu te je dobila znatno višu ocjenu i plasirala se u finale.
Drugog dana natjecanja, u vježbi s čunjevima i trakom, Tamara je višeboj završila na 11. mjestu dok je naša druga predstavnica Sunčica Lozić nastup završila na 19. mjestu. Dvije predstavnice KRG Leda iz Zagreba, Mia Ivković i Lara Weber, višebojsko natjecanje završile su na 41., odnosno 43. mjestu.
Treći dan natjecanja bio je rezerviran za finalne nastupe. Iako je većina djevojaka u finalima starija dvije godine od Tamare i kod njih se vidio umor te su sve dosta griješile. Samo djevojke koje su odvježbale bez gubitka rekvizita došle su do medalje. Tamara je unatoč ponovo solidnom nastupu zbog dvije manje greške finale završila na 5. mjestu i zamalo ostala bez brončane medalje.
Priliku za popravak i daljnje brušenje natjecateljske forme imat će već sljedeći vikend u Ljubljani na 19. Slovenian Challangu gdje će ponovo nastupiti u sastavu reprezentacije Hrvatske.

10. 11. 2017.