Šoštarić opet spasio Varteks

Varteks - Croatia (Đ) 1:0

16. 04. 2018.

Varteks je ipak uspio izdržati veliki imperativ i svladati izravnog konkurenta u borbi za opstanak Đakovo Croatiju 1:0. Gol je postigao, a tko bi drugi nego Tihomir Šoštarić u 60. minuti. Poslužen od Kukeca, Šoštarić je s nekih 16 metara iz okreta snažno pucao i pogodio desni kut gostujućeg vratara. Utakmica je bila vrlo tvrda, Varteks je imao inicijativu, stvorio je i nekoliko (polu)prilika, dok gosti iz Đakova praktički nisu opasno zaprijetiti.
– Bila je to za nas teška utakmica, veliki imperativ, kako bismo pobjedom uhvatili priključak. Zato nije bilo lako igrati, ali bez obzira na to igrači su dobro odigrali, dobro se nosili s pritiskom i zasluženo pobijedili. Daleko smo još od opstanka, još je devet kola do kraja prvenstva, znači puno bodova, ali ova nam pobjeda sigurno puno znači u psihološkom smislu – rekao je nakon utakmice trener Varteksa Željko Orehovec.
Ovom pobjedom Varteksovci su se izjednačili s Đakovom i obje momčadi sada imaju po 17 bodova, ali Đakovo ima nešto bolju gol razliku. Iz lige, prema sadašnjim informacijama, ispada samo posljednjeplasirana momčad.
Varteks je nastupio u sastavu: Posavec, Radić, Novoselec, Sušac, Drožđek, Nježić, Kukec, Hishida (Broz), Spasić (Modrić), Šiprak, Šoštarić.
U sljedećem kolu Varteks će u goste Koprivnici.

16. 04. 2018.