U sklopu Triatlon lige „Beciklin” i ove godine se održava revijalni Štafetni triatlon „Jurinih3x1”

ZSUGV

14. 07. 2023.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Trkački klub „Marathon 95”, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, organiziraju treći po redu Štafetni triatlon „Jurinih 3×1”, povodom završetka 12. Triatlon lige „Beciklin”.

Liga se održava u 4 kola tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, a Štafetni triatlon „Jurinih 3×1” je peto kolo koje je revijalnog karaktera i ne boduje se za triatlon ligu. Utrka je inače posvećena labudu Juri koji je već godinama glavni i odgovorni za red među labudovima na Aquacitiyu.

Utrka će se održati 13. kolovoza na SRC Aquacity, s početkom u 9:30 sati. Radi se o supersprint triatlonu koji se sastoji od 375 m plivanja, 14 km bicikliranja i 2,5 km trčanja.

Utrka je otvorena za sve one koji se žele okušati u ovom atraktivnom sportu, od početnika, rekreativaca pa do aktivnih sportaša.

Posebnost ovog triatlona je da svaku ekipu čine tri natjecatelja od kojih svatko naizmjence odrađuje jednu disciplinu. Postoje četiri kategorije za koje se natjecatelji mogu prijaviti. Tako u kategoriji „Sofijine labudice” sudjeluju tri natjecateljice, dok u kategoriji „Jurini labudovi” sudjeluju tri natjecatelja. U kategoriju „Sofijini podanici” mogu se prijaviti jedna natjecateljica te dva natjecatelja, dok u kategoriji „Jurin harem” mogu sudjelovati jedan natjecatelj i dvije natjecateljice.

Za utrka je moguća online prijava na mail strucni.suradnik@varazdin-sport.hr . Prilikom prijave potrebno je navesti ime i prezime za svo troje članova ekipe te naziv ekipe.
Prijave su moguće i na dan utrke, od 7 do 9 sati. Startnina je 8 eura po članu štafete.

Za sve sudionike predviđeni su startni paketi organizatora, dok su za pobjednike u kategorijama predviđene medalje i nagrade. Po završetku natjecanja slijedi i after party za sve sudionike Triatlon lige „Beciklin”.

Sve novosti i detalje mogu se pronaći na facebook stranici Triatlon liga Aquacity:
https://www.facebook.com/triatlon.liga.aquacity/

labud jura zsugv triatlon000 zsugv triatlon001 zsugv triatlon003

14. 07. 2023.