„(O)živi(mo) Graberje“

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

26. 10. 2018.

Ispred Sportske dvorane „Varaždin“ u Graberju u petak, 26. listopada, održana je prigodna svečanost otvorenja novih sportsko-rekreativnih sadržaja za građane.
Naime, pod nazivom „(O)živi(mo) Graberje“ Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Grad Varaždin realizirali su projekt u sklopu kojeg je uređeno igralište za badminton, boćalište, vježbalište na otvorenom (street workout park) te igralište prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju.
„Graberje ponovno živi. Nakon deset godina ponovo imamo boćalište u Varaždinu, a tu su i igralište za badminton, vježbalište na otvorenom i kombinirano igralište prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju. Gledali smo da zadovoljimo potrebe svih građana, sportaša i rekreativaca, školaraca i djece“, rekao je Denis Mladenović, stručni suradnik u Zajednici.
„Kompletna investicija je 150.000 kuna. Od toga 50.000 kuna osigurano je iz proračuna Grada Varaždina, 50.000 kuna su sredstva Zajednice, a 50.000 kuna je vrijedno sponzorstvo tvrtke GumiImpex u vidu dvoslojne antistres podloge“, dodao je Mladenović te istaknuo da Zajednica redovito promiče zdrav način života pa će i novi sadržaji potaknuti građane da se bave rekreacijom.
Na otvorenju je bila i zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica.
„Ovo je cijelo novo mjesto u gradu posvećeno i rekreaciji i sportu, ali i djeci. Ovo će mjesto cijelo vrijeme biti na raspolaganju građanima i sva sreća da nas čeka toplija jesen pa će ga građani moći koristiti što više“, kazala je Malenica te dodala da je u planu sanacija ostalih mjesta za sport i rekreaciju u Varaždinu.
„Posebno mi je drago da smo postavili igrala za djecu s poteškoćama koje sa nalazi uz objekt u kojem je sada i Društvo naša djeca, ali i poludnevni boravak za djecu i mlade s invaliditetom. Ovdje je i igralište za badminton, a za sve one koji imaju dalmatinske krvi tu je boćalište. Mislim da će ovo biti međugeneracijski sportsko-rekreativni punkt grada“, zaključila je zamjenica gradonačelnika.

graberje 1 graberje 2 graberje 3 graberje 4 graberje 5 graberje 6 graberje 8 graberje 9 graberje 10 graberje 11 graberje 12 graberje 13

26. 10. 2018.