Očekivano – Kovačević umjesto Kastela

NK Varaždin

11. 09. 2017.

Ono što je u nedjelju praktički cijeli dan “lebdjelo” zrakom dobilo je svoju konačnu potvrdu u kasnim večernjim satima. Zoran Kastel više nije trener prve momčadi NK Varaždina, a naslijedit će ga Mario Kovačević, dosadašnji trener kadeta.
Ova odluka je, prema službenoj objavi na klupskoj facebook stranici, donešena nakon dogovora sve tri strane, ali čini se da baš i nije bilo tako. Kastel, kojeg mnogi vole nazivati trenerom-intelektualcem, bio je zapravo prisiljen odstupiti. Nije ga na to prislila uprava, barem ne izravno, nego rezultati koji ga nisu mazili. I sam Zlatko Dalić u današnjem nam je intervjuu rekao kako “ceh uvijek plaća trener, ali da su igrači najveći krivci”. I baš ti igrači odigrali su ispod svake kritike dan ranije u Lučkom i pokopali svojeg, sad već bivšeg, trenera.
Tko zna kako će se dalje stvari odvijati. Dalić tvrdi da Varaždin ima najkvalitetniju momčad u Drugoj ligi, ali ne pruža ono što bi trebao, naročito ne oni stariji, iskusniji. Možda su se svi skupa malo previše zaletjeli i na svoja pleća stavili prevelik teret. Uglavnom Mario Kovačević (42) ima trenerskog iskustva, ima iza sebe i rezultate jer dva je puta bio s Međimurjem prvak Treće lige, ali nije mogao s njima “gore” zbog administrativnih (čitaj financijskih) razloga. Kako će se sada on snaći u ovoj situaciji ostaje za vidjeti. Sigurno mu neće biti lako podići momčad od koje se ipak previše očekivalo. A Kastel? Ostat će u lijepoj uspomeni kao trener sa šarmom, kao gradski dečko, pozitivni fakin, koji “kuži” stvar. Nažalost, njegov trenerski talent nije imao priliku doći do punog izražaja.

11. 09. 2017.