Makitan postao seniorski prvak Hrvatske u disciplini olimpijski luk

SK Cekin

14. 03. 2018.

Članovi Streličarskog kluba Cekin na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske osvojili su pet medalja, a Tin Makitan postao je seniorski prvak Hrvatske u disciplini olimpijski luk.
Dvoransko Prvenstvo Hrvatske održano je u Ljubešćici proteklog vikenda, a nastupila su 202 natjecatelja iz 29 klubova. Za SK Cekin nastupilo je sedmero natjecatelja, a Vjekoslav Rutić nastupio je u dvije discipline: standardni i goli luk.
Nakon kvalifikacija seniora u olimpijskom luku, Tin Makitan plasirao se na četvrto, a Stjepan Gašparić na 13. mjesto. U četvrtini finala Makitan je bio bolji od Habeka iz VSK-a, a u polufinalu od favorita natjecanja i najboljeg iz kvalifikacija, Matije Mihalića, iz SK Oroslavje. U finalu je Makitana dočekao višestruki prvak Hrvatske u olimpijskom luku, Krešimir Štrukelj, iz SK Katarina Zrinska, ali je i on izgubio od varaždinskog streličara rezultatom 7:3. Prvo mjesto, zlatna medalja i naslov prvaka Hrvatske u olimpijskom luku pripali su Tinu Makitanu. Stjepan Gašparić je imao „nesreću“ da mu je u osmini finala protivnik bio Makitan te je završio na 9. mjestu.
U kategoriji standardni luk kadetkinje, Tea Crnčić osvojila je 1. mjesto, a u kategoriji olimpijski luk juniori Antonio Ritec bio je drugi. Vjekoslav Rutić osvojio je 2. mjesto u kategoriji standardni luk veterani, dok je u kategoriji goli luk veterani bio drugi. U kategoriji standardni luk seniorke, Štefica Šagi osvojila je 4. mjesto, a Zoran Marenčić u kategoriji goli luk seniori bio je deveti.
Vrijedi istaknuti kako je odličan nastup SK Cekin koji je ukupno osvojio pet medalja – dvije zlatne i tri srebrne, ostvaren uz pomoć sponzora kluba, varaždinske tvrtke Mobilisis.

14. 03. 2018.