Kvalitetan i neizvjestan utorak

38. Zimsko prvenstvo Varaždina

20. 12. 2017.

Nakon četiri seniorske i dvije veteranske utakmice prvog dana, u ponedjeljak, jučer je s identičnim rasporedom nastavljeno 38. Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu, pod imenom Magma Pan kup Varaždin 2017. Gledali smo šest sjajnih malonogometnih predstava, pokoje iznenađenje, ali i dobili potvrdu visoke kvalitete turnira, gdje je doslovno nemoguće predvidjeti tko je najbliži osvajanju titula, bilo u seniorskoj ili u veteranskoj konkurenciji.
Klesarstvo Martinčević & Q-Servis Benkus iz Novaka super je uvjerljivo krenulo protiv Bake iz Gojanca, bilo je čak 6:0, istaknuo se Jasmin Martinčević, dvostruki strijelac. Daleko je neizvjesnije bilo u drugoj utakmici dana između Fotexa i Višnjice. Fotex je poveo golom Šobaka, Višnjičani preokrenuli (Pintarić, Solina), Šobak vratio sve na početak (2:2), sve još u prvom poluvremenu. Tih 2:2 je bilo do dvije minute prije kraja, a onda je Dalibor Solina svojim drugim pogotkom donio tri boda Višnjici.
Črešnjevo je na krilima vjernih navijača na tribinama te Saše Hojskog na terenu slavilo 3:0 protiv Vidovca, Hojski je postigao sva tri gola. Utakmicu večeri odigrali su krapinski ASO Ponos i Auto Florijanić iz Trnovca. Povratnik na varaždinski turnir nakon jedne godine pauze, ASO Ponos, slavio je s minimalnih 2:1, u vrlo izjednačenoj utakmici. Švaljek je doveo Krapinčane u vodstvo u 4. minuti, sedam minuta kasnije izjednačio je Levatić, a pobjedu je Ponosu donio najbolji igrač lanjskog turnira (tad u dresu Škudara) Petar Bočkaj, tridesetak sekundi prije kraja.
Odigrane su i dvije veteranske utakmice. U prvoj je Bilikum petkom dugo lomio otpor FE Lacia, naime iako je od 3. minute bilo 1:0 (Horvat), taj je rezultat stajao sve do sredine drugog poluvremena. Tad je Vlahek zabio drugi, a onda su u posljednjoj minuti „varaždinski Rimljani“ popustili u koncentraciji i primili još dva pogotka (Knežević, Vlahek) za konačnih 4:0. U drugoj pak je veteranskoj utakmici CB Sloboda vodila golom Novaka sve do pet minuta prije kraja, da bi u završnici Klub 45 preko dvostrukog strijelca Jajala i Blažija preokrenuo na 3:1 u svoju korist.
Magma Pan kup nastavlja se večeras, s novih šest utakmica. Otvorit će Hudek Trgotrans i OPG Srpak, u različitom raspoloženju. Hudeku je to popravni ispit nakon 0:1 poraza prvog dana od koprivničke Jelene Trade, Srpak pak je krenuo pobjedom protiv Marocchina i prilika mu je već večeras utrti put prolaska skupine. Čak dvije utakmice odigrat će (po)najbolji varaždinski malonogometni sastav, lanjski finalist Artmetali Junajted, obje su utakmice „za prste polizati“ – prva protiv Martinčevića, druga kontra Buffeta Mladost koji najavljuje Jerteca, Mujanovića i društvo. Večeras i tri veteranske utakmice, prvi puta na parket će izaći Pivnica Stari mlin, Eurotransporti Kostanjevec i Lepoglava.
UTORAK, 19.12.2017.
REZULTATI UTAKMICA
18:00 BAKA (Gojanec) – KLES. MARTINČEVIĆ & Q-SERVIS BENKUS (Novaki) 0:6
18:40 FOTEX – UŠR VIŠNJICA 2:3
19:20 (VET) BILIKUM PETKOM (Varaždin) – FE LACIO (Varaždin) 4:0
20:00 MNK ČREŠNJEVO – MNK VIDOVEC 3:0
20:40 AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec) – ASO PONOS (Krapina) 1:2
21:20 (VET) CB SLOBODA VETERANI SLOBODE (Vž) – KLUB 45 (Varaždin) 1:3
SRIJEDA, 20.12.2017.
RASPORED UTAKMICA
18:00 HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) – OPG SRPAK (Palinovec)
18:40 ARTMETALI JUNAJTED – KLESARSTVO MARTINČEVIĆ Q-SERVIS BENKUS (Novaki)
19:20 (VET) PIVNICA STARI MLIN (Trnovec) – FE LACIO (Varaždin)
20:00 ARTMETALI JUNAJTED (Varaždin) – BUFFET MLADOST (Biškupec)
20:40 (VET) NK VARTEKS VETERANI – EUROTRANSPORTI KOSTANJEVEC (Hraščica)
21:20 (VET) LEPOGLAVA – KLUB 45 (Varaždin)

20. 12. 2017.