Kokice pobjedom u lokalnom derbiju završile prvenstvo

Koka - Zrinski 29:28

10. 05. 2019.

U posljednjoj utakmici prvenstva Koka je u lokalnom derbiju svladala Zrinski iz Čakovca 29:28 (12:16).
Bilo je prilično izjednačeno prvih petanestak minuta, a onda su gošće uspjele prvo poluvrijeme završiti sa čak četiri gola prednosti. U nastavak su Kokice krenule puno odlučnije pa su za samo osam minuta napravile seriju 7:2 i prešle u vodstvo. No igračice Zrinskog nisu ni pomislile na predaju i do kraja utakmice opet je bilo vrlo neizvjesno. Samo četiri minute prije kraja Zrinski je imao vodstvo od dva razlike (26:28), ali onda Kokice s dva gola Suzane Furjan i jednim Jelene Blažek dolaze do vodstva 29:28. U posljednjem napadu Zrinski je mogao do boda, ali je Janja Tušek obranila udarac Ana Marije Gavrić.
Koka je tako osigurala četvrto mjesto, a eventualno treće može dohvatiti samo u slučaju ako Trešnjevka svlada Bjelovar na njegovom terenu, u što je teško povjerovati.
Najefikasnija kod Kokica bila je Suzana Furjan sa 7 golova, Katarina Mrazović i Jelena Blažek postigle su 6, Čurić i Domjan 4 te Jalušić i Jurčić po jedan gol. Vratarka Lea Beličev imala je 10 obrana, a Janja Tušek dvije. Kod Zrinskog Ana Marija Gavrić s 10 i Lea Vukojević s 8 golova bile su najefikasnije.

www.aktualno.hr/r.l.

10. 05. 2019.