Jedinstvena trkačka poslastica na Ravnoj gori i Trakošćanu

SRD 315 Sjeverozapad

12. 09. 2017.

U subotu, 23. rujna, obronci Ravne gore i neodoljiva priroda oko jezera Trakošćan i ovog će puta, na 5. izdanju utrke Ravna gora trail, ugostiti brojne trkače i rekreativce iz Varaždinske županije i okolice.
Start utrke je ispred Filićevog doma na Ravnoj gori u 10 sati za sve sudionike utrke. Prije starta, od 8 do 9 sati, obavit će se prijave i podjela startnih brojeva. Dostup do Filićevog doma na Ravnog gori je moguć i osobnim automobilom po makadamskoj cesti iz mjesta Žarovnica.
Na Ravnoj gori će se trčati dvije utrke.
„Velika“ utrka duga je 28 kilometara i ima 1300 metara uspona i isto toliko silaska. Za početnike i rekreativce, kao i sve one koji žele isprobati trail trčanje organizatori su pripremili „malu“ utrku koja će biti duga 13 kilometara i s oko 600 metara visinske razlike.
Nakon starta ispred Filićevog doma natjecatelji će protrčati najljepšim predjelima Ravne gore. Staza vodi šumskim putem na vrh Ravne gore pa preko grebena makadamom do raskrižja u selu Žarovnica. Nakon toga se penje na suprotni greben i njime se vraća do Filićevog doma. Od doma se silazi lijepom šumskom stazom do dvorca Trakošćan te se trči oko jezera. Nakon kruga oko jezera vraća se istim putem do cilja u Filićevom domu.
Staza će biti u potpunosti označena, a organizator je osigurao ukupno 4 okrijepne stanice.
Više informacija o utrci moguće je pronaći na službenoj stranici organizatora SRD 315 Sjeverozapad, gdje se i obavljaju prijave, a one su moguće i na samom startu utrke.

12. 09. 2017.