Hrvatski rukometaši se pripremaju u Splitu

U Varaždinu otvaraju Španjolska i Češka

04. 01. 2018.

Europsko rukometno prvenstvo je pred nama. U Splitu, Varaždinu, Poreču i Zagrebu igrat će se od 12. do 28. siječnja.
Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se za posljednju fazu priprema u Splitu. Izbornik Lino Červar i suradnici rade s 22 igrača koji će odigrati i pripremnu utakmicu protiv Crne Gore, u petak u 20.30 sati u Spaladium Areni. Sredstva prikupljena od ulaznica bit će donirana Klinici dječje kirurgije KBC-a Split. Uoči početka Eura Červar će izabrati 16 igrača koji će predstavljati Hrvatsku. Prva im je utakmica u petak, 12. siječnja, od 20.30 sati protiv Srbije.
– Lijepo je što više nema karata za prvu utakmicu. Već mogu zamisliti kakva će atmosfera biti na toj utakmici, ali i u svim utakmicama koje mi igramo. Siguran sam da će biti i odlična atmosfera u drugim grupama. Mislim da smo postali rukometna nacija koja ga voli i prati. Jedva čekam da sve počne. Trebamo ostaviti dobar dojam u prvoj utakmici. I u ovoj pripremnoj s Crnom Gorom, a onda i kasnije protiv Srbije u prvoj utakmici na prvenstvu. Moramo pokazati naše najjače oružje, a to je obrana i polukontra. Onda iz tog nekog pozitivnog rezultata poletjeti sve do kraja. Nervoze će sigurno biti, nervoze bude uvijek. Ako nisi nervozan prije utakmice onda nešto ne valja, ali iskustva imamo. Neki od nas su nastupali i 2009. u Hrvatskoj tako da ćemo biti spremni – rekao je reprezentativac Marko Kopljar.
Uz Hrvatsku i Srbiju u grupi A su Švedska i Island. U Poreču u grupi B su Bjelorusija, Austrija, Francuska i Norveška, a u Zagrebu u grupi C branitelj naslova Njemačka, Crna Gora, Makedonija i Slovenija.
U varaždinskoj Areni od 13., 15. i 17. siječnja u grupi D igrat će Španjolska, Češka, Danska i Mađarska. Varaždin će, uz Zagreb, biti domaćin skupine drugog kruga u kojoj će igrati po tri najbolje reprezentacije iz grupa C i D. Datumi utakmica su 19., 21., 23. i 24. siječnja. Polufinale i finale je u Zagrebu, 26. i 28. siječnja.

foto: HRS

04. 01. 2018.