Hrvatski reprezentativac Tan Ruiwu pojačanje STK Starr

Ređep: U novoj sezoni po domaći naslov

03. 07. 2017.

Nakon vrlo uspješne prošle Stolnoteniski klub Starr Varaždin u novu sezonu ući će s još većim ambicijama, i u natjecateljskom i u razvojnom segmentu. O tome su u ponedjeljak na konferenciji za novinare u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina govorili predsjednik STK Starr Ronald Ređep, vrhunsko pojačanje kluba – hrvatski reprezentativac Tan Ruiwu te glavni tajnik Zajednice Patrik Koščak.
Ređep je istaknuo da je sezona 2016./ 2017. iskorištena na najbolji mogući način, formiranjem dobre ekipe s dobrim sportskim duhom, a u suradnji s Gradom Varaždinom i Zajednicom koji podupiru programe kluba.
„Uspjeli smo podići varaždinski stolni tenis i na domaćem i na međunarodnom planu. Bila je to najuspješnija klupska godina do sada. Igrali smo na četiri kolosijeka, domaću Superligu – Prvenstvo Hrvatske, Srednjoeuropsku Superligu, europski ETTU kup i Hrvatski kup. Bili smo drugi u Europi i u Hrvatskoj, gdje nam je naslov izmakao za par loptica“, rekao je predsjednik STK Starr i predstavio veliko pojačanje kluba.
„Dogovorili smo suradnju s moji kolegom iz reprezentacije, koji je bio i u kineskoj reprezentaciji. Zajedno smo igrali u zagrebačkom klubu Dr. Časl i bili prvaci države. Ruiwu Tan je osvojio pet medalja za Hrvatsku, a osim igračkog dijela puno će značiti i u trenerskom dijelu sa svojim iskustvom, ali i u marketinškom dijelu da privučemo neke programe i projekte u Varaždin“, dodao je Ređep.
Kinez s hrvatskom putovnicom istaknuo je da je u Varaždin došao na poziv sportskog prijatelja Ronalda Ređepa koji ga je zvao i prošle sezone, ali tada se nije mogao odazvati zbog drugih obaveza.
„Sad sam odlučio doći jer stolni tenis u Varaždinu napreduje i ja mogu pomoći u njegovom daljnjem razvoju“, poručio je Tan Ruiwu.
Najavljujući ambicije u novoj sezoni Ređep je naglasio da su prošlu sezonu igrali na četiri kolosijeka zbog promocije kluba i grada, kako bi lakše došli do sponzora.
„Odigrali smo 17 europskih i 25 utakmica u momčadskom dijelu, a organizirali smo 11 državnih prvenstava u 20 kategorija. Ove ćemo sezone probati pojačati rezultat i ići na naslov prvaka Hrvatske. Igrat ćemo i u Europi. Cilj je da u Varaždinu napravimo trening centar, da se mladi igrači zadrže u Varaždinu i okolici, a ima i interesa drugih da ovdje treniraju“, rekao je Ređep te podsjetio da je u Varaždinu prije nekoliko godina pokrenut Regionalni stolnoteniski centar kao razvojni projekt HOO-a zbog puno dobrih mladih igrača o kojima se na taj način vodi briga.
Glavni tajnik Zajednice dodao je da veseli činjenica da je poznato ime hrvatskog i svjetskog stolnog tenisa postalo član STK Starr.
„Sve će to puno značiti za razvoj stolnog tenisa u Varaždinu i kluba koji je Varaždin postavio na stolnotenisku kartu ne samo Europe nego i svijeta“, zaključio je Koščak.

03. 07. 2017.