Hrvatska nogometna reprezentacija prvi put poražena u Varaždinu

Hrvatska - Tunis 1:2

12. 06. 2019.

Izabranici Zlatka Dalića lipanjski su dio kvalifikacijskog posla odradili u subotu u Osijeku, svladavši Wales rezultatom 2:1, a prije odlaska na ljetni odmor sastali su se s Tunisom u Varaždinu.
Afrički se predstavnik priprema za skorašnji nastup na Afričkom kupu nacija, a nakon po jedne uvodne prilike sa svake strane – pri čemu je za Hrvatsku pokušao Badelj – Badri je u 16. minuti iskoristio slobodan prostor i na asistenciju Msaknija matirao Slugu za vodstvo gostiju. Prije poluvremena pokušao je i Petković, no Tunis je bio bliže drugom pogotku nego Hrvatska izjednačenju. Khazri je pucao tik pored vrata, a Sluga je odlično obranio pokušaj Haddadija.
Ipak, na samom početku drugog dijela Vatreni su se vratili u egal: Petković je primio Badeljevu loptu u kaznenom prostoru, uspio se izborili za prostor za udarac i precizno poslati loptu u donji kut Hassenove mreže. Bio mu je to reprezentativni prvijenac. Hrvatska je tada stvarala opasnije situacije pred suparničkim golom, pokušao je i Pašalić, no niti Tunižani nisu posustajali te je Sluga spašavao i ispred Msaknija, a odluka je naposljetku pala u 70. minuti. Vida je u šesnaestercu igrao rukom, a Sliti je hladnokrvno realizirao udarac s bijele točke za pobjedu 2:1. U potrazi za novim izjednačenjem dobru je priliku desetak minuta prije kraja propustio i Caktaš, a Hrvatska je tako upisala svoj prvi poraz u susretima s afričkim suparnicima te prvi poraz na varaždinskom stadionu.

tekst: HNS

foto: Siniša Sović, Foto agencija Sjever

12. 06. 2019.