Gariboviću novi bodovi na German Open Premier League

Poraz u trećem kolu

11. 09. 2017.

U Njemačkom gradu Leipzigu proteklog je vikenda održan German Open Premier League, za najbolje karatiste svijeta. Nastupilo je 1400 seniora i seniorki u težinskim kategorijama. Ova Premijer liga je izuzetno važna jer se na njoj osvajaju bodovi za što bolju startnu poziciju od 2018. godine, za plasman na Olimpijske Igre koje će se 2020. godine održati u Tokiju.
Nastupila je i hrvatska karate reprezentacija u kojoj je i varaždinski karatist Enes Garibović. U prvom kolu, kategorije seniori do 75 kg, protivnik mu je bio grčki predstavnik Aristogenis Dovas kojeg je svladao rezultatom 3:0. U drugom kolu protivnik mu je bio Amerikanac Thomas Scott, prvi na svjetskoj rang listi u kategoriji seniora do 75 kg. Do druge minute borbe rezultat je bio neriješen, a onda je Enes atraktivnom nožnom tehnikom Ushiro mawashi geri poentirao i dobio borbu rezultatom 3:0. Za pobjedu nad svjetskim brojem jedan, Enes je dobio pljesak cijele dvorane. U trećem kolu ga je čekao predstavnik Kineskog Taipeija koji je izbjegavao borbu, pa su suci triput obojici dodijelili kazne za neaktivnost. Prilikom jednog povlačenja za kimono, kod rezultata 0:0, Enes je dobio i četvrtu kaznu, a time i diskvalifikaciju. I s ovim borbama u tri kola dobio je značajne bodove pa će se sigurno dići više na rang listi u kategoriji seniora.
Idući nastup je za dva tjedna na Premijer ligi u Istanbulu gdje će hrvatsku karate reprezentaciju voditi izbornik Esad Garibović.

11. 09. 2017.