Enesu Gariboviću srebro i zlato na međunarodnom karate turniru

Croatia Open u Rijeci

01. 10. 2018.

U sportskoj dvorani Zamet u Rijeci održan je 18. međunarodni karate turnir „Croatia Open“.
Riječ je o jednom od najjačih međunarodnih karate turnira u ovom dijelu Europe, na kojem je nastupilo 1906 sportaša/sportašica iz 25 zemalja Europe i svijeta: Alžira, Austrije, BiH-a, Konga, Češke, Engleske, Makedonije, Francuske, Njemačke, Mađarske, Indije, Izraela, Italije, Crne Gore, Nizozemske, Novog Zelanda, Norveške, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švicarske i domaćina Hrvatske.
Za Karate klub Varaždin nastupili su Robert Fejzulahu i Enes Garibović.
Robert Fejzulahu nastupio je u kategoriji seniori +84kg. U prvom kolu je tijesno izgubio od reprezentativca Češke Hermanna rezultatom 3:2. Robert je odlično odradio meč, s obzirom da je ovo bio njegov prvi turnir u seniorskoj konkurenciji, pošto je Robert zadnji nastup imao prije 5 godina u juniorskoj konkurenciji.
Enes Garibović nastupio je u kategoriji seniori -75kg. U prvom je kolu pobijedio predstavnika Makedonije Nestorovskog rezultatom 1:1 (prvi napravio bod). U drugom kolu Enes je bio bolji od predstavnika Italije Gruera rezultatom 6:0, a u trećem kolu svladao je Švicarca Brunnera rezultatom 3:0. U polufinalu Enes je pobijedio reprezentativca Makedonije Zaborskog rezultatom 2:0, nakon čega se u finalnom meču Enes sastao s reprezentativnim kolegom Martincem i nakon izjednačenog rezultata 0:0 na kraju meča, sudačkim izglasavanjem izgubio 3:2.
Enes Garibović također je nastupio u ekipnom dijelu natjecanja, kao član seniorske reprezentacije Hrvatske koja je osvojila prvo mjesto. U sastavu reprezentacije Hrvatske bili su Mrvičić, Štimac, Garibović, Martinac, A. Kvesić i I. Kvesić. U prvoj borbi Hrvatska je pobijedila Francusku rezultatom 3:1 u pobjedama. Za Hrvatsku su pobjede donijeli Štimac, Garibović i Ivan Kvesić. U finalu je Hrvatska bila bolja od Bugarske rezultatom 3:0 u pobjedama. Pobjedu odnose Anđelo Kvesić, Štimac te Garibović.
Ovaj međunarodni turnir je bio odlična provjera za daljnja natjecanja Premier Lige, sljedeća je u Tokyu, od 12. do 14. listopada te Svjetskog prvenstva koje će se održavati u Madridu, od 6. do 11. studenoga ove godine.
Seniorsku reprezentaciju Hrvatske vodio je izbornik Esad Garibović.

01. 10. 2018.