Deset dana sportskog višeboja

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

22. 12. 2017.

Od 27. prosinca do 12. siječnja, tijekom zimskog odmora učenika, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina provodi projekt „Deset dana sportskog višeboja“. Projekt se provodi uz potporu Grada Varaždina,
„Obzirom da svi stalno pričamo da se djeca premalo kreću, većinu slobodnog vremena provode sjedeći uz mobitele i laptope, da se povećava broj pretile djece, stav je Zajednice da djeci treba ponuditi mogućnost bavljenja sportom pa je tako nastao i ovaj projekt“, pojašnjava stručna suradnica u Zajednici Anica Sitar Dvorski.
Sportske aktivnosti za učenice i učenike od trećeg do šestog razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina u potpunosti su besplatne, a provodit će se u Sportskoj dvorani „Varaždin“ u Graberju, pod stručnim vodstvom profesora kineziologije te uz osigurane sve potrebne sportske rekvizite.
U terminima od 9 do 12 sati, od 27. do 29. prosinca, od 3. do 5. siječnja te od 8. do 11. siječnja, djeca će učiti i natjecati se u četiri sporta, ali i imati priliku za nova prijateljstva. Bez obzira treniraju li djeca neki sport ili ne, svi su dobrodošli, a upoznavanje sportova dat će im mogućnost treniranja ukoliko im se oni svide.
Za djecu su svakog dana osigurani voda, voće i pecivo/sendvič.
U petak, 12. siječnja 2018. godine, učenike i učenice koji će redovito prisustvovati sportskim aktivnostima očekuje izlet iznenađenja.
Sve ostale informacije učenici i njihovi roditelji mogu dobiti u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina ukoliko se jave na e-mail: strucni.suradnik@varazdin-sport.hr ili na broj: 099/2092612. Ovi kontakti vrijede i za prijave za sudjelovanje u „Deset dana sportskog višeboja“.

zsugv

22. 12. 2017.