Čehok čestitao uspješnim atletičarima: “Atletski klub Sloboda nikad nije imao tako darovitu generaciju”

Prijem u Gradskoj vijećnici

13. 02. 2020.

Članovi Atletskog kluba Sloboda iz Varaždina, hrvatski reprezentativci, ostvarili su odlične rezultate na Prvenstvu Balkana održanom ovog vikenda u Istanbulu. Kako bi im čestitao na ostvarenim uspjesima, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok upriličio je prijem u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.
Dvostruka prvakinja Balkana Klara Koščak rekla je kako su dojmovi iz Istanbula odlični.
– Na natjecanju je bilo super, od organizacije do ekipe, a to se vidi i prema rezultatima, tu su osobni rekordi i prva mjesta – rekla je Klara koja je nastupila u disciplinama 60 metara prepone i štafeta 4×400 metara.
Ponosan na uspješnu mladu generaciju je i predsjednik AK Sloboda Ivan Domislović.
– To je generacija koja je i nas iznenadila jer se radi o mlađim juniorima koji su nastupili u starijoj kategoriji i trenutno su apsolutno najbolji u Hrvatskoj. Prati nas Grad, a njih posebno prati i Hrvatski atletski savez. Nadam se da će tu uskoro biti i Olimpijski odbor sa svojim programima tako da oni imaju solidne uvjete za rad. Mora se uzeti u obzir da su to učenici koji imaju druge obaveze koje su im ipak prioritetne, a to je njihovo školovanje – rekao je Domislović.
Gradonačelnik Čehok rekao je kako Grad kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu što za sobom nosi i odlične rezultate sportaša.
– Mi smo u ove tri godine uložili u gotovo sve sportske objekte, evo i sad traju veliki radovi na nekoliko igrališta. Smisao ulaganja je da stvorimo bolje uvjete upravo za djecu, da uvjeti budu primjereniji na samim borilištima i da onda postižu i bolje rezultate. Prošle smo godine obnovili atletsku stazu, ove godine već imamo jednu generaciju koja je poharala natjecanje i uzela sve medalje na jednom velikom prvenstvu – rekao je gradonačelnik Čehok te dodao kako rezultati potvrđuju da Varaždin ima sportski podmladak na koji može biti ponosan, koji ima dobre uvjete za rad i koji će sigurno nastaviti ostvarivati vrhunske rezultate.
– Oni su već sada svi na normama koje im jamče europsko ili svjetsko prvenstvo. Atletski klub nikad nije imao tako darovitu generaciju – zaključio je gradonačelnik Varaždina.
Osim Klare Koščak na prvenstvu je nastupila i Rahela Leščak u kategoriji 400 metara osvojivši drugo mjesto te Valentino Bečeheli koji je na 400 metara bio također drugi. U štafeti 4×400 zlato je pripalo hrvatskoj reprezentaciji za koju su trčale Klara i Rahela, dok je Valentino trčao štafetu u muškoj konkurenciji osvojivši srebrnu medalju. U skoku u vis nastupio je Martin Mlinarić i zauzeo 8. mjesto.

ak-sloboda-prijem-6 ak-sloboda-prijem-7 ak-sloboda-prijem-4-750x480 ak-sloboda-prijem-3 ak-sloboda-prijem-2

aktualno.hr

13. 02. 2020.