Čagalj: Odličan ulazak u prvenstvo

Trener GRK Varaždina 1930 komentira Euro

13. 01. 2018.

Na krilima fanatične splitske publike Hrvatska je sinoć sjajno otvorila Europsko prvenstvo i deklasirla Srbiju s deset razlike, 32:22 (14:9).
Od početka su naši zaigrali maksimalno angažirano, borbeno i kvalitetno. Obrana je igrala vrhunski, napad možda i ne toliko pa su Srbi dvadesetak minuta držali priključak. Nisu dali da se odvojimo na više od tri razlike. No izvrsni Stepančić, koji je imao u prvom dijelu šut 5/5, pa Cindrić i Štrlek uspjeli su prvi dio riješiti s pet razlike. U nastavku rapsodija Červarovih igrača. Maksimalno su se razigrali i na koncu došli do visoke pobjede. Šteta što je Duvnjakova povreda ovu divnu večer bacila u drugi plan.
– Izbornik je cijele pripreme pričao i gradio igru naše reprezentacije na obrani koja je večeras bila na visokoj razini, pa se i iz nje rodilo nekoliko laganih golova koje smo postigli iz kontri. Uglavnom Srbija nema osobito kvalitetni igrački roster. Imaju tri vanjska šutera, ali nemaju klasičnog srednjeg vanjskog igrača, a igrali su kroz sredinu što je bila voda na naš mlin. U svakom slučaju jako dobar ulazak u turnir, sjajna atmosfera, velika borbenost naših, vrlo dobra igra i visoka pobjeda. Bit će zanimljivo vidjeti kako će naša visoka obrana reagirati protiv bržih ekipa. Velika je šteta što se ozlijedio Duvnjak, a kolika je težina te ozljede vidjet ćemo – prokomentirao je pobjedu Hrvatske trener GRK Varaždin 1930 Željko Čagalj.

13. 01. 2018.