Večeras odluka u Varaždinu – Dinamo ili Rijeka?

Stadion Varteksa, srijeda, 20.15

31. 05. 2017.

Uoči večerašnje finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa, koja će se igrati na Varteksovom stadionu u Varaždinu, sinoć su pred novinare izašli treneri i igrači obje momčadi.
U posljednjoj prvenstvenoj utakmicu Dinamo je na Maksimiru u subotu pobijedio prvaka Rijeku 5:2.
Matjaž Kek, trener Rijeke rekao je da zna kakav ga protivnik očekuje u utakmici na kraju teške sezone, ali s velikim motivom i željom.
– Bio bih presretan kad bi to bila prava utakmica u pravom ambijentu, prava reklama za hrvatsku ligu i naše želje su da mi pobijedimo. Proslava naslova je bila planirana prije, takav trenutak se rijetko događa i normalo je da su igrači slavili, to se ne može bez emocija. Tko se tome ne prepusti za mene nije pravi. Utakmica u subotu je iza nas. Priprema je bila dobra, ali izvedba nije. Moji igrači me znaju iznenaditi, kad misliš da nisi dobro napravio odigraju odlično ili obrnuto. Oni znaju svoj posao i preživjeti pritisak – rekao je Kek i najavio potpuno novu utakmicu večeras.
Napadač Rijeke Miro Gavranović naglasio je da se sastaju dvije najbolje momčadi u Hravtskoj.
– Mi smo se dobro pripremili i želimo na trenu izgledati puno boje nego što smo izgledali u subotu i da trofej ode u Rijeku. Svaki igrač zna da nismo dobro izgledali u toj utakmici, ali nije bilo niti jedne druge u dugom prvenstvu koju smo odigrali loše. Tada smo već bili prvaci, a ova će utakmica biti potpuno drukčija. Moramo pokazati pravo lice i zbog navijača i zbog nas, lice koje smo pokazali tijekom cijele sezone – kazao je Gavranović.
Trener Dinama Ivajlo Petev očekuje da zagrebačka momčad ponovi pobjedu.
– Ja sam svjestan da je ova skroz druga utakmica i da moramo niti pametni i koncentrirani svih 90 minuta Dobro se poznajemo međusobno, moramo bit koncentrirani i iskoristiti svaku situaciju da zabijemo gol. Utakmica u subotu je bila dobra za samopouzdanje i mislim da smo zaslužili visoku pobjedu, ali sutra je novi dan – rekao je Petev sinoć novinarima.
– Radujemo se sutrašnjoj utakmici, najljepšoj utakmici sezone finale kupa. S obzirom na pobjedu nad Rijekom podiglo se raspoloženje i nadamo se pobjedi – kazao je kapetan Dinama Domagoj Antolić.
Odluka o Rijekinoj dvostrukoj kruni ili Dinamovom trofeju da ublaži i osveti prekid niza od 11 naslova prvaka počinje u 20.15 sati.

31. 05. 2017.