U nedjelju Hrvatska – Japan

Malonogometne reprezentacije Hrvatske i Japana u nedjelju od 18 sati u varaždinskoj Areni igrat će prijateljsku utakmicu u organizaciji Hrvatskog i Županijskog nogometnog saveza.

26. 11. 2015.

Pripremni susret najboljih hrvatskih igrača malog nogometa, uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u prosincu u Osijeku, u četvrtak su najavili predsjednik Komisije za mali nogomet HNS-a Boris Durlen, prvi trener reprezentacije Marinko Mavrović, reprezentativac Kristijan Grbeša i tajnik varaždinskog ŽNS-a Ivan Novak.
Durlen je rekao da hrvatska futsal reprezentacija, koja se triput za redom plasirala EP i u Osijeku će loviti plasman na SP, ima odličnu atmosferu i odlične rezultate.
– Imate prekrasnu dvoranu i Varaždin zaslužuje ovakav nivo utakmice, hrvatske reprezentacije protiv prvaka Azije. S Japanom ćemo igrati i 1. prosinca u Osijeku pa ćemo vidjeti gdje smo uoči kvalifikacija od 10. do 14. prosinca – kazao je Durlen.
Hrvatsku reprezentaciju očekuje i nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji početkom veljače.
– Bili smo gosti Japanaca i sada im uzvraćamo gostoprimstvo u Varaždinu i Osijeku. Imamo česta okupljanja i protivnike na nivou. Samo tako možemo napredovati. Pod izbornikom Matom Stankovićem napredovali smo iz treće u prvu jakosnu skupinu – rekao je Mavrović.
Kristijan Grbeša najavio je intenzivno razdoblje za reprezentaciju s kvalifikacijama za SP i nastupom na EP-u.
– Dat ćemo sve od sebe da utakmice, i pripremne i službene, odigramo maksimalno. I u kvalifikacijama i na Europskom prvenstvu vjerujem da smo sposobni za velike stvari – kazao je igrač jesenskog prvaka Hrvatske, zagrebačkog Nacionala te pozvao navijače u varaždinsku Arenu.

 

Organizatori očekuju dvije do dvije i pol tisuće gledatelja u nedjelju u dvorani na Dravi. Novak je naglasio da je sve spremno za utakmicu te da će dan ranije, u subotu, hrvatski reprezentativci od 11 sati biti na Korzu gdje će podijeliti 50-ak ulaznica građanima. 200 odnosno 300 ulaznica otkupili su Varaždinska županija i Grad Varaždin. Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti u kancelariji ŽNS-a te dva sata prije početka utakmice na blagajni Arene. Na utakmici se očekuje i veleposlanik Japana.

26. 11. 2015.