Počela Zimska liga Ivančica

S velikim nestrpljenjem se čekao start još jedne Zimske brdske lige Ivančica i na startu prvog kola pojavilo se čak 80 trkača i trkačica.

26. 11. 2015.

Iako vremenska prognoza za početak lige nije bila obećavajuća vremenski uvjeti bili su povoljni i velik broj trkača pojavio se na startu 19. Zimske brdske lige Ivančica. Cesta kojom se trči bila je prohodna iako je od polovice bilo snijega, ali je cesta bila čista i moglo se trčati bez ikakvog problema osim zadnjeg kilometra kad je i na cesti bilo nešto ugaženog snijega. S obzirom da se trčalo i po mnogo težim uvjetima ovo je bilo jedno normalno kolo po pitanju vremenskih uvjeta tim više jer nije bilo prehladno, temperatura +2 na startu i -2 na cilju, bez vjetra.
U takvim uvjetima pobijedio je Marcel Labaš, član AK Varaždin, ispred juniora iz Novog Marofa Matije Meštrića i iskusnog Josipa Lackovića, predsjednika novoosnovanog Atletskog kluba Varaždin.
Kod žena uvjerljivo je pobijedila Valentina Belović ispred drugoplasirane Katarine Nestić, članice TK Međimurje, i Danijele Krobot, članice TK Kotoripski begači.

 

2. kolo će se održati 6. prosinca sa startom u 9 sati na istom mjestu, kod križa u Prigorcu.

26. 11. 2015.