Nakon Cesar trener Mudri

Nakon ostavke Dražena Cesara novi je trener košarkaša Grafičara Velimir Mudri.

09. 11. 2015.

Nešto očito ne valja u Grafičaru. Velike ambicije uoći početka sezone rasprsnule su se nakon samo pet odigranih kola. Nakon Međimurja “skalp” Grafičarima uzeo je i križevački Radnik slaveći u Ludbregu 92:79.

 

U prve dvije trećine Grafičar je držao priključak, pokušavao, ali vidjelo se da igra nije tečna i da tu ima dosta problema. Potpuni pad domaćin je doživio na početku drugog poluvremena, odnosno u trećoj trećini, koju je Radnik dobio sa dvanaest razlike i tu se vidjelo da će bodovi u Križevce.

 

– I Međimurje i Radnik bolje su momčadi od nas i to treba objektivno i pošteno priznati. Pogotovo je kvalitetan Radnik koji u svojim redovima ima braću Tomas i jednog sjajnog šutera Svobodu. Bili su od nas brži barem za metar, bili su odlučniji i zasluženo su pobijedili. Na žalost na neke stvari ne mogu utjecati. Šamarija je ozlijeđen, Manuel Novak na treninge dolazi samo petkom, a tako ne možemo do rezultata. Znam da rezultati nisu u skladu s očekivanjima i zato sam upravi ponudio ostavku, a na njima je da sad odluče – rekao je trener Grafičara Dražen Cesar.

 

Ono što se naslućivalo i najavljivalo nakon poraza košarkaša Grafičara od križevačkog Radnika, dobilo je svoju potvrdu.

 

Naime, trener Dražen Cesar zbog dva uzastopna poraza i loše igre ponudio je čelništvu kluba svoju ostavku koja je i prihvaćena. Uprava, na čelu sa sportskim direktorom Sinišom Beserom, odlučila je kako će od srijede prvu momčad preuzeti dosadašnji trener Vindije Velimir Mudri, a Kup utakmicu u utorak s Međimurjem odradit će Beser.

 

– U trenerskom poslu to je tako. Dok jednom smrkne, drugom svane. Da je situacija u varaždinskoj košarci bolja i da Vindija igra A-2 ligu ne bih razmišljao o odlasku, ali u ovom trenutku rado sam prihvatio poziv prijatelja iz Ludbrega – rekao je novi trener Grafičara Velimir Mudri.

 

Inače, Mudri neće imati prevelikih problema s upoznavanjem momčadi jer čak je šestoricu sadašnjih igrača trenirao u Vindiji. Prvo “krštenje” imat će u subotu kada Grafičar na svojem parketu dočekuje Podravac.

09. 11. 2015.