Rijeka sretno i spretno u četvrtfinale

Varaždin - Rijeka 1:2

01. 11. 2018.

Rijeka se kroz „iglene uši“ provukla u četvrtfinale Kupa. Varaždin je do 94. minute držao „nulu“, imao je produžetke u džepu, a onda primio gol nakon kornera. Šteta, gledali bismo sigurno još 30 zanimljivih minuta koja bi, tko zna kako, završila.
Inače Varaždin nije dobro krenuo. Rijeka se od početka nametnula i pokazala tko je prvoligaš s velikom reputacijom. Bili su dominantniji, čvršći, odlučniji. Varaždin je bio nekako uplašen i to je rezultiralo golom već u 4. minuti. Kvržić je s lijeve poslao odličnu loptu na desnu stranu, a Puljić s dvadesetak metara opalio iz prve i pogodio desne rašlje Mrmića. Krasan gol! Nakon toga Varaždin se, malo po malo, uspio posložiti. Nisu „plivali“, nisu radili početničke greške, stajali su odlično u defenzivnom bloku i naravno, čekali koju kontru. Rijeka je i dalje dominirala i u 20. minuti imala stopostotnu priliku kada je Heber pobjegao i izbio sam ispred Mrmića, a onda promašio nemoguće. Samo sedam minuta kasnije sporna situacija. Netko je od igrača Rijeke igrao rukom u šesnaestercu, a Riječanima skloni sudac Vučković iz Zagreba izvukao je loptu na samu liniju 16 metara. Ipak, Benko je sjajno izveo slobodnjak i pogodio desnu stranu Slugine mreže. U 36. minuti mrtva šansa za Varaždin. Joka Golubar je napravio sjajan solo prodor, odigrao dupli pas sa Sačerom, došao na pet metara od gola i onda promašio loptu. Zapravo, pobjegla mu je preko noge. Šteta, moglo se na odmor s vodstvom.
U nastavku ista priča. Rijeka dominantna, ali Varaždin izuzetno borben, discipliniran, koncentriran i taktički gotovo besprijekoran. Ništa Rijeka nije mogla napraviti. Čak niti polupriliku. I kada smo svi očekivali produžetke, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Pavičić je izveo korner s desne strane, a Čolak, koji je deset minuta ranije ušao u igru, visoko je skočio i pogodio glavom za pobjedu Rijeke.
Varaždin je pao hrabro protiv velikog protivnika. Ako ovako nastavi neće imati problema u borbi za Prvu ligu. Zaista su bili, kako to Dalić voli reći, kompaktni, čvrsti, borbeni. Rijeka je bolja momčad, to se moglo vidjeti i iz aviona, ali nije oduševila. Imat će tamo Bišćan još puno posla ako želi Riječanima vratiti stari sjaj.
I za kraj riječ, dvije, o sucima. Glavni sudac Ivan Vučković „navlačio“ je za Rijeku, onako na „sitno“, ali njegov prvi pomoćnik Krunoslav Ambrinac bio je pravi „satiričar“ u svojim procjenama, naročito zaleđa.

Izjave nakon utakmice:
Igor Bišćan, trener Rijeke: Zanimljiva, dobra utakmica u lijepom ambijentu. Sve me podsjećalo na stare Varteksove dane kad je ovdje uvijek bilo lijep igrati i kada je publika davala jedan poseban draž utakmici. Moram biti zadovoljan na kraju jer igrali smo protiv nezgodnog protivnika koji nam je stvarao velike probleme. Borili su se kao lavovi, ali na kraju smo bili ipak ozbiljni, u pravom trenutku postigli gol i pobijedili.
Branko Karačić, trener Varaždina: Željeli smo pobijediti kvalitetnog protivnika. Prvih petnaestak minuta djelovali smo preplašeno, nervozno, neorganizirano što je Rijeka iskoristila. No kao da nas je primljeni zgoditak „prodrmao“ jer smo postali odlučniji. Ne samo da smo izjednačili, lijepim golom Benka, nego smo mogli i povesti kada je Golubar promašio veliku priliku. U drugom dijelu željeli smo uvesti Rijeku u nervozu, što smo i uspjevali iako je imala totalnu inicijativu, ali jalovu, bez prilika. Na kraju njihova kvaliteta je došla do izražaja. Nisam sretan ovim porazom, ali sam sretan otporom koji smo pružili.

Varaždin – Rijeka 1:2 (1:1)
Varaždin – stadion Varteksa. Sudac : Ivan Vučković (Zagreb). Gledatelja: 4.000. Žuti kartoni: Heber, Acosty, Puljić, Lončar (Rijeka).
Strijelci: 0:1 Puljić (4), 1:1 Benko (27), 1:2 Čolak (90+4)
Varaždin: Mrmić, Stolnik, Senić, Ćelić, Perković (od 75. Bamidele), Jertec, Kolarić (od 89. Težak), Golubar, Sačer (od 65. Vuk), Glavica, Benko.
Rijeka: Sluga, Raspopović, Punčec, Escoval, Mamić, Lončar, Capan (od 87. Pavičić), Kvržić, Puljić (od 65. Gorgon), Acosty (od 78. Čolak), Heber.

www.aktualno.hr/r.l.

01. 11. 2018.