Nakon velikih šokova Varaždin i Zadar remizirali

Varaždin - Zadar 2:2

21. 10. 2018.

U uzbudljivoj, gotovo „ludoj“ utakmici, Varaždin i Zadar samo su remizirali. Namjerno kažemo „samo“, jer i jedna i druga momčad mogle su vrlo lako do pobjede. Ruku na srce Zadar je pobjedi bio bliže jer promašio je nevjerojatne prilike, naročito njihova špica Blažević koji je u drugom dijelu prvo pogodio stativu, a onda u dva navrata promašio prazan gol. Bez ikakve dvojbe, bio je tragičar susreta. Inače, Varaždin je opet loše krenuo u utakmicu. Već u 5. minuti Ćelić je glavom slabo izbio jednu loptu, točno na noge Repiću koji je sa dvadesetak metara opalio i pogodio donji desni kut Mrmićevih vrata. Dojma smo kako je Mrmić mogao i bolje reagirati. Taj gol kao da je „odsjekao“ noge domaćinu. Radili su nakon toga nevjerojatne greške, poput kakvih početnika, a obrana je u tome naročito prednjačila. U sredini nije bilo čovjeka koji bi povezao redove. Joka Golubar i Jertec silno su se trudili, ali nije ih išlo. Težak je bio nekako preplašen i svi skupa nisu uspjeli spojiti dva dobra dodavanja. No ipak bilo je nekih prilika. Recimo, prilika Črnka koji je pucao u 11. minuti preko gola, pa Golubara koji je minutu kasnije pucao u vratara, potom i Benka kojem je u 19. minuti također golman Zadra obranio. Onda je u 27. minuti Majić pogodio stativu, Jurić je dvije minute kasnije pucao, ali je Mrma obranio, da bi u 42. minuti Blažević iskoristio veliku smušenost u obrani domaćina i doveo svoje do velikih 2:0.
Mumlek je u drugi dio ušao sa dva nova igrača. Glavica umjesto Črnka, a Kolarić umjesto Težaka. Vrlo brzo to se isplatilo. U 49. minuti slobodan udarac s lijeve strane izveo je Jertec a loptu je glavom na drugoj stativi dočekao Benko i poslao je u mrežu. Međutim, onda se dogodilo nešto nevjerojatno. Benko je htio uzeti loptu iz gola, Bender mu nije dao, Benko ga je odgurnuo, nastala je gužva, a inače slaba sutkinja Sabina Bolić pokazala mu je drugi žuti i automatski crveni karton. Varaždin je nastavio s desetoricom. Samo tri minute kasnije uporni Glavica uspio je ispred Jurjevića uzeti loptu i poslati je u mrežu za 2:2. Sad su Varaždinu porasla krila. U 55. minuti Glavica je opet bio začetnik akcije po desnoj strani, ubacio je loptu u sredinu, natrčao je Kolarić i sa deset metara uzdrmao prečku. Zadrane to nije smelo pa su nastavili otvorenom igrom, a Varaždin katastrofalnim reakcijama u obrani. I tu se mogao proslaviti tragičar Blažević s početka ove priče. Srećom po domaće nije. Bila je to zaista uzbudljiva, otvorena tekma, ali s vrlo nesigurnim obranama na obje strane. Varaždin je osvojio bod, ali ostaje osjećaj kako nije izašao iz evidentne krize. Nešto očito ne valja, teško je to detektirati, a spomenimo kako u zapisniku utakmice nije bilo Brezovca i Bamidelea. Kasnije smo saznali da je Brezovec jučer raskinuo ugovor. Zašto? Navodno nije prihvatio selidbu na tribinu.
Miljenko Mumlek, trener Varaždina: Imali smo dva različita poluvremena. U prvom, nakon primljenog gola, među igrače se uvukao strah i nisu znali dodati loptu niti na metar. Sami sebi su komplicirali stvari. Zadar je to iskoristio i poveo 2:0, a pogodio je i stativu. U poluvremenu sam malo promijenio sustav, uveo dva svježa igrača i brzo smo uspjeli izjednačiti. Na žalost ostali smo bez Benka i bilo je teško sa deset igrača još nešto napraviti. Zadar je zadnjih deset minuta smirio igru, razvukao nas i više nismo mogli dolaziti u šanse. Utakmica je bila zanimljiva za neutralnog promatrača, ali za mene kao trenera i za naše navijače jako stresna i teška. S obzirom na sve što se događalo moram biti zadovoljan sa rezultatom. Čestitam mojim dečkima koji su ostavili srce na terenu. Nadam se da će im ovo podići samopouzdanje.
Krešimir Sunara, trener Zadra: Čestitao bih igračima obiju ekipa na dobroj utakmici. Danas su najviše profitirali gledatelji koji su osim četiri gola vidjeli i niz šansi s obje strane. Nekakav žal za pobjedom postoji, ali moramo biti zadovoljni bodom jer Varaždin je najkvalitetnija momčad lige i ono po što smo došli to smo i uzeli.

Varaždin – Zadar 2:2 (0:2)
Varaždin – stadion Varteksa. Gledatelja: 1.000. Sutkinja: Sabina Bolić (Zagreb). Žuti kartoni: Surać, Pranić (Zd), Benko, Težak, Martinaga (Vž). Crveni karton: Benko, drugi žuti.
Strijelci: 0:1 Repić (5), 0:2 Blažević (42), 1:2 Benko (49), 2:2 Glavica (52).
Varaždin: Mrmić, Perković, Čelić, Senić, Martinaga, Težak (od 46. Kolarić), Jertec, Golubar, Črnko (od 46. Glavica), Benko, Miklić (od 68. Sačer)
Zadar: Bender, Surać, Jurjević, Iveljić (od 21. Jurić), Pranić, Majić (od 58. Petković), Lepinjica, Begić, Repić, Blažević (od 90. Pedišić), Župan.

Rezultati 9. kola 2. HNL: Lučko – Sesvete 0:0, Kustošija – Međimurje 2:1, Varaždin – Zadar 2:2. Danas 21.10., igraju Hajduk II – Hrv. Dragovoljac, BSK – Solin i Dinamo II – Osijek II, a Dugopolje i Šibenik 24.11.
Poredak: 1. Varaždin 16, 2. Šibenik 15 (utakmica manje), 3. Osijek II 15 (utakmica manje), 4. Zadar 15, 5. Dinamo II 13 (utakmica manje), 6. Kustošija 13 itd.

www.aktualno.hr/r.l.

21. 10. 2018.