17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

Teniski višeboj

10. 05. 2018.

U četvrtak, 10. svibnja, počeo je 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i partnera.
U teniskom višeboju na terenima TK „Varteks“ sudjelovali su mališani iz deset dječjih vrtića. U pravoj sportskoj atmosferi na kraju je najbolja bila prva ekipa Dječjeg vrtića Varaždin – Kozarčeva. Iza njih su bili druga ekipa istog vrtića pa Bajka, Panda, Čira-čara, Pinokio, Zečić, Zeko, Vlakić i Varaždin-Biškupec.
„Pred nama je još jedna vrtićka olimpijada koja je u proteklih 17 godina izrasla u manifestaciju koja se organizira širom Hrvatske. Možemo biti ponosni što je sve krenulo upravo iz Varaždina. I ove godine varaždinska olimpijada okuplja zaista veliki broj mališana, gotovo šest stotina, koji će na ovaj način osjetiti čari sportskog natjecanja i radosti koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima“, izjavila je stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga, Anica Sitar Dvorski.
U petak će mališani sudjelovati u likovnoj radionici s temom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, od 9 sati na Kapucinskom trgu (ili u Balonu Graberja u slučaju lošijeg vremena). Olimpijski se festival nastavlja idući tjedan, u ponedjeljak kada će se djeca okušati u spretnosti vožnje biciklom te u utorak u plivanju. Završnica Olimpijskog festivala bit će u četvrtak, 17. svibnja, od 16 sati na Sportskom centru „Sloboda“. Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te u atletici (trčanje 50 m, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4×25 m).
Ukupno na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina sudjeluje 570 djevojčica i dječaka iz 17 dječjih vrtića.

rsz_djecja_olimpijada_tenis_1 rsz_djecja_olimpijada_tenis_2 rsz_djecja_olimpijada_tenis_3 rsz_djecja_olimpijada_tenis_4 rsz_djecja_olimpijada_tenis_6 rsz_djecja_olimpijada_tenis_8 rsz_djecja_olimpijada_tenis_9 rsz_djecja_olimpijada_tenis_10 rsz_djecja_olimpijada_tenis_11 rsz_djecja_olimpijada_tenis_12

10. 05. 2018.