12 naslova državnih prvaka

KKK Varteks

11. 09. 2018.

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su 8. i 9. rujan na otvorenom prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama za kadete, juniore i seniore u klasičnom spust i sprintu koje je održano u Hrvatskoj Kostajnici na rijeci Uni.
Nastupilo je 90 natjecatelja iz Hrvatske, a prvog dana održan je sprint za kadete, juniore i seniore na stazi dužine od 350 metara.
U kategoriji kajaka jednosjeda (K-1) kod kadeta naslov državnog prvaka osvojio je Roko Bengeri, dok je David Šestak osvojio drugo mjesto, Lovro Kukec četvrto mjesto i Jan Petrić sedmo mjesto.
U ekipnoj vožnji kajaka jednosjeda 3xK-1 kadetska posada u sastavu David Šestak – Lovro Kukec – Jan Petrić osvojila je naslov državnih prvaka.
U kategoriji kanu jednosjed (C-1) kadeti naslov državnog prvaka osvojio je Roko Bengeri.
U kategoriji kajaka jednosjeda (K-1) kod juniorki naslov državne prvakinje osvojila je Maja Štimac, dok je Klara Dvorski osvojila drugo mjesto.
U kategoriji kanu jednosjed (C-1) juniorke naslov državne prvakinje osvojila je Katja Bengeri.
U kategoriji kajak jednosjed juniori (K-1) Nikola Novosel osvojio je treće mijesto, Ivo Gabud plasirao se na deseto mjesto, Leon Petrić na jedanaesto i Antonio Juraga na dvanaesto mjesto.
U ekipnoj vožnji kajaka jednosjeda 3xK-1 juniori posada u sastavu Leon Petrić – Ivo Gabud – Antonio Juraga osvojila je drugo mjesto.
U kategoriji kajaka jednosjeda (K-1) seniori David Rožmarić osvojio je četvrto mjesto, a Damian Kukec peto mjesto.
U ekipnoj vožnji kajaka jednosjeda 3xK-1 seniori posada u sastavu David Rožmarić – Damian Kukec – Nikola Novosel osvojila je treće mjesto.
U kategoriji kanua jednosjeda (C-1) seniori Davorin Šestanj osvojio je drugo mjesto.
U ekipnoj vožnji kanua jednosjeda 3xC-1 posada u sastavu Roko Bengeri – Katja Bengeri – Davorin Šestanj osvojila je drugo mjesto.
Drugog dana vožen je klasični spust za kadete, juniore i seniore u dužini od 5.000 metara za juniore i seniore, dok su kadeti vozili stazu u dužini 2.500 metara.
U kategoriji kajak jednosjed (K-1) kadeti naslov državnog prvaka osvojio je David Šestak, dok je Jan Petrić osvojio drugo mjesto, a Lovro Kukec četvrto mjesto.
U ekipnoj vožnji kajaka jednosjeda 3xK-1 kadeti posada u sastavu David Šestak – Jan Petrić – Lovro Kukec osvojila je naslov državnih prvaka.
U kategoriji kanu jednosjed (C-1) kadeti Roko Bengeri osvojio je naslov državnog prvaka.
U kategoriji kajaka jednosjeda (K-1) juniorke Maja Štimac osvojila je naslov državne prvakinje, dok je Klara Dvorski osvojila drugo mjesto.
U kategoriji kanu jednosjed (C-1) juniorke Katja Bengeri osvojila je naslov državne prvakinje.
U kategoriji kajaka jednosjeda juniori K-1 Nikola Novosel osvojio je drugo mjesto, Ivo Gabud četvrto mjesto, Leon Petrič sedmo mjesto i Antonio Juraga osmo mjesto.
U ekipnoj vožnji kajaka jednosjeda 3xK-1 juniori posada u sastavu Ivo Gabud – Leon Petrič – Antonio Juraga osvojila je drugo mjesto.
U disciplini kanua jednosjeda (C-1) seniori Davorin Šestanj osvojio je treće mjesto.
U ekipnoj vožnji kanua jednosjeda 3xC-1 posada u sastavu Roko Bengeri – Katja Bengeri – Davorin Šestanj osvojila je naslov državnih prvaka.
U kategoriji kajaka jednosjeda (K-1) seniori Dušan Brkušanin osvojio je naslov državnog prvaka, dok je Michel Ivić osvojio peto mjesto.
U ekipnoj vožnji kajaka jednosjeda 3xK-1 seniori posada u sastavu Dušan Brkušanin – Michel Ivić – Nikola Novosel osvojila je drugo mjesto.

11. 09. 2018.