Zlatne plakete Cesaru, Zboru atletskih sudaca i Parlaju; četiri kluba jubilarca

57. proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina

12. 02. 2020.

Dražen Cesar – Sportska udruga Sveučilišta „Sjever“ / KK „Vindija“
Aktivan u sportu od 1980. Trener Sveučilišta Sjever koje je predstavljalo Hrvatsku na međunarodnom turniru u Moskvi, a u konkurenciji 12 zemalja svijeta zauzeli su 4 mjesto. Trener momčadi KK „Vindija“, koja se natječe u A2 ligi. Osnivač i pokretač Škole košarke „Novi Marof”. Osnivač baby košarke (3-7 godina), jedinstvene u ovim krajevima. Cesar je lani napisao knjigu „Od Badije do Moskve” i tako postao jedini trener od 450 članova udruge košarkaških trenera koji je napisao knjigu, koja šalje poruku mladima, da sport, škola i posao idu i mogu zajedno. Knjiga je ekskluzivno opremljena na A4 formatu, tiskana u 400 primjeraka na 200 strana u koloru, s 45 fotografija s najboljim trenerima i igračima iz Europe te preko 100 izuzetnih članaka iz medija, koji su tijekom svih ovih godina bili redovito prikupljani, izrezivani i arhivirani. Promocija knjige bila je 17. prosinca 2019., uz nazočnost oko 300 uzvanika.

Zbor atletskih sudaca Grada Varaždina
Gotovo 42 godine neprekidnog samostalnog rada Zbora koje je započelo 1978. godine, odjeljivanjem od AK Sloboda. Iste godine bilo je aktivno 49 sudaca koji su bili prisutni na suđenju 48 atletskih natjecanja. Kroz dugi niz godina suci iz Varaždina i okolice sudjelovali su u najvećim atletskim događanjima u državi. Sjetimo se YUPEA-e 1989., brojnih državnih prvenstava svih kategorija, cestovnih utrka, natjecanja osoba s invaliditetom, međunarodnih mitinga, petoboja nacija, veteranskih prvenstava, a kruna dugogodišnjeg rada bilo je Europsko ekipno prvenstvo II lige u Varaždinu, koje je odrađeno na vrlo visokom nivou, a za što su stigle pohvale. Kroz godine izmjenjivali su se i suci. Zbor danas broji nešto više od 40 aktivnih članova koji predstavljaju Grad i Zbor na atletskim događanjima ne samo u Varaždinu, nego i u ostalim dijelovima Hrvatske.

Enriko Parlaj – Hrvački klub „Vindija“

Aktivan u sportu od 1984. godine. Član prve seniorske ekipe te dugogodišnji tajnik Hrvačkog kluba „Vindija“. Sudjelovao u svim uspjesima HK Vindija te kreirao dosadašnji rad sa svim uzrasnim skupinama.

JUBILARNE NAGRADE:
Streljački klub „Varteks“ – 70 godina
Stolnoteniski klub „Varaždin“ – 50 godina
Športski karate klub „Varaždin“ – 50 godina
Ženski kuglački klub „Varaždin“ – 40 godina

Sportas_GV (39) Sportas_GV (48) Sportas_GV (49) Sportas_GV (50) Sportas_GV (51) Sportas_GV (53)

12. 02. 2020.