Završio prvi dio sezone za članove Baseball kluba Vindija – najviše utakmica odigrali seniori

BK Vindija

26. 07. 2021.

Prvi regularni dio sezone završio je za članove Baseball Kluba “Vindija” i većina kategorija završila je svoja natjecanja.

S obzirom na specifičnosti ovogodišnjeg natjecanja, seniorska ekipa imala je najviše utakmica i krenula s treće pozicije nakon odigranih svih utakmica iz regularnog dijela u play off za prvaka države. Tu su se našli još “Olimpija” iz Karlovca, “Nada SSM” iz Splita i ekipa Zagreba, a pije svega valja napomenuti da je u toj četvorki jedina 1. ekipa Vindija nastupila bez angažmana stranih igrača sa strane prije play offa, odnosno svi igrači proizvod su vlastite “Vindi Iso-Sport Škole Baseballa”.

Upravo taj podatak je bio presudan, jer su Varaždinci na kraju završili kao četvrti, izgubivši u polufinalu od Splita i u razigravanju za treću poziciju od Zagreba, a obje ekipe su s lakoćom dobivali u regularnom dijelu sezone.
Vjeruje se da će upravo peticija iz Varaždina unutar Hrvatskog Baseball Saveza dovesti do regulacije broja igrača i njihovih nastupa, kako bi se zaštitila ravnopravnost klubova i razvoj domaćih igrača.

Seniori su i ove sezone zbog aktualne covid situacije ostali bez natjecanja u Srednjeeuropskoj Interligi koja okuplja najbolje ekipe iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske i Srbije te natjecanje koje ima izniman značaj za razvoj mladih igrača i podizanje kvalitete sporta općenito u regiji.

Iz istog razloga izostao je nastup na velikom, međunarodnom turniru u Austriji, “Finkstonball”, turnir na kojem Varaždinci nastupaju tradicionalno već desetak godina i imaju odlične kontakte i suradnju s lokalnim baseball klubom.

Do nastavka i jesenskog dijela sezone, za igrače seniorske ekipe ostao je još nastup za hrvatsku A reprezentaciju koja će nastupiti na Europskom prvenstvu, od 12. do 19. rujna 2021. u talijanskom gradu Nettuno. U širi krug, koji će imati tri okupljanja, pred sam nastup iza redova BK “Vindija” pozvani su Rene Bodalec, Petar Juričić, Karlo Kos, Nino Kruhek i Sven Vojnović.

Mlađi igrači LL kategorija U12 i U15, polaznici “Vindi Iso Sport Škole Baseballa” nastupili su prošli vikend, od 7. do 11. srpnja 2021. u Beogradu, na Soulball Camp 2021.

Ovaj kamp dio je Europskog programa za razvoj baseballa iz sklopa Erasmus projekata koji su zajedničkom suradnjom pokrenuli BK “Vindija” – Hrvatska, BK “Beograd ‘96”-Srbija i BC “Erd”-Mađarska. Kamp su za mlađe kategorije igrača vodili treneri iz USA.

Starija kategorija igrača juniorskog sastava U18 sudjelovala je tijekom lipnja na pripremama muške U18 Softball reprezentacije, a koja sudjeluje od 12. do 17. srpnja na Europskom “Qualifier” prvenstvu u Havličkuv Brod, Češka Republika uz reprezentacije Češke, Nizozemske i Izraela. Iz redova BK “Vindija” pravo nastupa u reprezentaciji dobili su Predrag Ćirić, Sven Sabol, Luka Trupković i Niko Vučetić.

Nadalje, za sam kraj i prije odlaska na kraći odmor u BK “Vindija” pripremaju u organizaciji sa MLBI sportski, baseball kamp pod vodstvom dvojice profesionalnih trenera: Bill Percy-USA i Paul Mrazek-Canada.

Kamp će biti otvorenog tipa za sve zainteresirane koji se žele okušati u baseballu u dobi od 7 do 18 godina starosti. Treninzi će se odvijati svakodnevno u jutarnjem terminu od 9-12 sati i poslijepodne od 17-20 sati u periodu od 4. do 6. kolovoza 2021. na baseball stadionu “Home of Vindija baseball”, igralište “Srednjoškolac.”

Za kraj treba spomenuti i organizaciju 23. izdanja “Vindi Iso Sport 2021” turnira za mlađe kategorije igrača U12 i U16 koji će biti održan od 27. do 29. kolovoza 2021. godine, a tradicionalno okuplja ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske i Srbije.

bk vindija 2 bk vindija 3

26. 07. 2021.