Vrijedna donacija tvrtke Gumiimpex-GRP Atletskom klubu Sloboda

AK Sloboda

27. 05. 2024.

Varaždinska tvrtka GUMIIMPEX GRP donirala je Atletskom klubu “Sloboda” mobilnu atletsku stazu koja će značajno unaprijediti kvalitetu treninga članova AK Sloboda. Naime, radi se o inovativnom rješenju mobilne atletske staze sa potrebnim certifikatima World Athletics-a, koja je donirana Atletskom klubu Sloboda, a služiti će za promociju atletike u školama diljem Varaždinske županije.

-U Gumiimpex-u uvijek težimo podržati lokalne inicijative i sportske klubove koji promiču zdrav način života, timski duh i sportske vrijednosti. Počašćeni smo što možemo sudjelovati u ovakvom projektu koji je bitan ne samo za Atletski klub Sloboda, već i za cijelu našu zajednicu. Vjerujem da će ova donacija dodatno osnažiti Atletski klub Sloboda te da će oni nastaviti nizati uspjehe, samim time i inspirirati buduće atletske zvijezde – istaknuli su predstavnici tvrtke Gumiimpex-GRP prilikom predaje donacije na Stadionu Sloboda.

Na donaciji se zahvalio predsjednik AK Sloboda, Stjepan Smernjak, koji je naglasio kako trenutno u klubu trenira gotovo 200 atletičarki i atletičara, dok atletsku školu polazi oko 120 članova. Da bi klub nastavio s postizanjem odličnih rezultata Smernjak ističe kako je potrebno imati dobro posloženu klupsku strukturu u svim segmentima. Jedan od prioriteta Slobode je uključivanje što većeg broja djece u atletiku, a rješenje je pronađeno u provođenju zanimljivog projekta, rekao je Smernjak podsjećajući na najavu kluba na početku natjecateljske sezone na otvorenom:

–Da bismo proširili bazu darovite djece, pokrenuli smo projekt „Atletika na kućnom pragu”, a kojim smo u nekoliko osnovnih škola Varaždinske županije osnovali područne odjele naše atletske škole. Koristi od takvog pristupa su višestruke, a upravo će ova donacija mobilne atletske staze biti važan dio tog projekta – zaključio je Smernjak, uz kojeg su na primopredaji donacije bili vrhunska hrvatska i svjetska atletičarka Jana Koščak te njen trener i glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Patrik Koščak.

Inače, mobilna atletska staza upravo će ovih dana biti u funkciji i to 29. svibnja kada će se staza koristiti za izradu skakališta za tradicionalni “KORZO JUMP”, koji je na rasporedu od 18 sati.

Gumiimpex-GRP

Gumiimpex-GRP je tvrtka koja se temelji na više od pedeset godina iskustva i stručnosti u gumarskoj industriji. Gumiimpex-GRP danas je vodeća tvrtka u regiji po pitanju prodaje i obnavljanja pneumatika, recikliranja te proizvodnje gumeno-tehničkih proizvoda.

Gumiimpex-GRP prva je tvrtka u Hrvatskoj koja 2005. godine započinje djelatnost recikliranja rabljenih auto guma. Osnovni je cilj smanjenje štetnog utjecaja na okoliš uz ponovno korištenje vrijednih svojstava gume. Suvremenom tehnologijom od starih, izvoženih guma dobiva se granulat različitih veličina čija je daljnja primjena prisutna u mnogim gospodarskim djelatnostima: od građevinskih, infrastrukturnih, prijevozničkih, poljoprivrednih do sportskih terena raznovrsnih profila i urbanih sredina s uređenim površinama za slobodno vrijeme, dječjim igralištima ali i centrima za rehabilitaciju.

donacija gumiimpex001 donacija gumiimpex002 donacija gumiimpex003 donacija gumiimpex004 donacija gumiimpex005 donacija gumiimpex006 donacija gumiimpex007 donacija gumiimpex008 donacija gumiimpex009 donacija gumiimpex010 donacija gumiimpex011 donacija gumiimpex012

27. 05. 2024.