VRHUNSKI USPJEH: Sportaši varaždinskog Takta na državnom natjecanju u latinskoameričkim plesovima okitili se s 12 medalja!

PK Takt

16. 03. 2023.

Sportaši i sportašice Plesnog kluba Takt iz Varaždina nastavljaju sa nizom vrhunskih rezultata. Nakon što su početkom ove godine osvojili rekordnih 12 medalja na državnom prvenstvu u standardnim plesovima održanom u Petrinji, sada su u drugoj disciplini na državnom prvenstvu u latinskoameričkim plesovima održanom u Sisku ove nedjelje postigli gotovo identičan rezultat osvajanjem novih 12 medalja – 4 zlatne, 3 srebrne i 5 brončanih.

U kategoriji mlađih osnovaca solo Tessa Hrženjak osvojila je zlatnu medalju i naslov državne prvakinje. U kategoriji osnovaca solo varaždinski Plesni klub Takt odlično je predstavila Leona Borak ulaskom u polufinale i osvajanjem 10. mjesta.

U najbrojnijoj kategoriji na državnom prvenstvu, mlađa mladež solo u kojoj je nastupilo čak 59 natjecateljica vrhunski rezultat postigla je Emili Šobak osvajanjem srebrne medalje i naslova državne viceprvakinje. Odličan rezultat zabilježile su i Vana Biškup plasmanom na 11. mjesto te Anamari Čanjevac plasmanom na 25. mjesto.

U kategoriji mladeži solo kojoj je jednako tako nastupio velik broj natjecateljica vrhunski rezultat postigle su sve tri djevojke iz Plesnog kluba Takt Varaždin. U finale među 6 najboljih plasirale su se Linda Šoštarek, Korina Eršeg i Natali Franolić. Briljantnom izvedbom Linda Šoštarek doplesala je do zlatne medalje i naslova državne prvakinje. Korina Eršeg izborila je odlično 5. mjesto, a jednako tako i Natali Franolić koja je natjecanje završila na 6. mjestu.

U kategoriji starije mladeži solo varaždinski je klub imao čak četiri predstavnice. Vrhunski rezultat postigla je Marta Majcen osvajanjem srebrne medalje i naslova državne viceprvakinje. Izvrstan ples prezentirala je i Maja Racanović koja je svojom izvedbom doplesala do odličnog 4. mjesta u finalnom dijelu natjecanja. Ela Alibašić postigla je odličan rezultat plasmanom na 8. mjesto, a Luna Papec plasmanom na 13. mjesto s obzirom da su u kategoriji nastupile čak 34 natjecateljice.

U kategoriji U-21 solo nastupile su Marta Majcen, Maja Racanović, Ela Alibašić i Luna Papec. Marta Majcen vrhunskom je izvedbom u ovoj kategoriji doplesala do zlatne medalje i naslova državne prvakinje dok je Maja Racanović u finalu završila na odličnom 4. mjestu. Ela Alibašić natjecanje je završila na 7. mjestu, a Luna Papec na 16. mjestu.

U kategoriji odraslih solo Takt je predstavljala Viktoria Ptiček koja je klubu donijela još jednu medalju. Viktoria je završila na 3. mjestu te je u Varaždin ponijela još jednu brončanu medalju.

U kategoriji mlađih osnovaca Plesni klub Takt Varaždin predstavljali su Martin Biškup i Vana Grčić koji su osvojili 3. mjesto i brončanu medalju. U kategoriji osnovaca Borna Habulan Budja i Dita Habuzin vrhunskom su izvedbom doplesali do 3. mjesta i brončane medalje. Njihovi klupske kolege Filip Marčun i Barbara Videc u istoj su kategoriji osvojili odlično 7. mjesto.

U kategoriji mlađe mladeži Takt su predstavljala dva izvrsna mlada plesna para Ivan Pilinger i Anja Strelec te Matej Bolšec i Karolina Bogović koji su se u kategoriji u kojoj je nastupilo 14 plesnih parova oboje izborili za mjesto na postolju. Ivan i Anja doplesali su do srebrne medalje i naslova državnih viceprvaka, a Matej i Karolina osvojili su 3. mjesto i brončanu medalju.

U vrlo zahtjevnoj kategoriji starije mladeži i u kategoriji U-21 plesali su Luka Gladović i Elena Majcen te odlično predstavili Varaždin sa svojom najboljom izvedbom dosad na državnim prvenstvima. Luka i Elena plasirali su se na 7. mjesto u kategoriji U-21 te na 9. mjesto u kategoriji starije mladeži.

U kategorijama timova Takt su predstavljala dva plesna tima. U kategoriji mlađe mladeži natjecao se tim „Sparkle squad“ u kojem su sudjelovale Karolina Bogović, Anja Strelec, Emili Šobak i Korina Eršeg. Djevojke su fenomenalnom izvedbom osvojile zlatnu medalju i naslov državnih prvakinja u kategoriji mlađe mladeži.

U kategoriji starije mladeži natjecao se tim „iLLussion“ u sastavu Luna Papec, Maja Racanović, Ela Alibašić i Viktoria Ptiček. Djevojke su jednako tako odlično otplesale zadanu koreografiju te se zasluženo plasirale na 3. mjesto osvojivši još jednu brončanu medalju.

Emili Šobak, državna viceprvakinja, mlađa mladež solo Ivan Pilinger i Anja Strelec, državni viceprvaci i Matej Bolšec i Karolina Bogović, brončana medalja - kategorija mlađa mladež parovi Linda Šoštarek, državna prvakinja, Korina Eršeg 5. mjesto, Natali Franolić 6. mjesto - mladež solo Marta Majcen, državna viceprvakinja, Maja Racanović, 4. mjesto, starija mladež solo Martin Biškup - Vana Grčić, brončana medalja, mlađi osnovci parovi Tessa Hrženjak - državna prvakinja, mlađi osnovci solo Viktoria Ptiček, brončana medalja, odrasli solo

16. 03. 2023.