Vrhunski rezultati plesača iz Varaždina na međunarodnom turniru Serbia open

PK Takt

14. 05. 2022.

U subotu, 7.5. i nedjelju 8.5. sportaši Plesnog kluba Takt iz Varaždina sudjelovali su na međunarodnom turniru Serbia open koji se održao u Čačku u organizaciji PK Luna Čačak, Plesnog svaze Srbije te WDSF-a (World DanceSport Federation).

Plesni klub Takt iz Varaždina na Serbia open predstavljali su u solo kategorijama Ema Biškup, aktualna državna prvakinja u standardnim i latinsko-američki plesovima, Marta Majcen, aktualna državna prvakinja u standardnim plesovima, Emili Šobak i Natali Franolić, finalistkinje državnih prvenstava, zatim Matej Bolšec i Karolina Bogović, članovi sportsko plesne reprezentacije u standardnim i latinsko-američkim plesovima te Luka Gladović i Elena Majcen.

Na Serbia openu u solo natjecanjima sudjelovao je velik broj natjecatelja iz regije Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije dok su se na WDSF dijelu i open dijelu natjecanja za plesne parove natjecali plesni parovi iz čak 24 zemlje sudionice.

U solo natjecanjima briljirala je naša Ema Biškup koja je suverenim nastupom doplesala do titule pobjednice te dva osvojena trofeja u seniorskoj konkurenciji u obje discipline sportskog plesa, standardnim i latinsko-američkim plesovima. Ema je ovom izvanrednom rezultatu pridodala i još dvije zlatne medalje u standardnim plesovima u „basic“ dijelu natjecanja.

Marta Majcen predstavljala nas je u konkurenciji mladeži, ali se okušala i u sportskim natjecanjima u višoj starosnoj kategoriji starije mladeži. Marta je u izuzeto teškom rasporedu plešući praktički natjecateljska kola jedno za drugim doplesala do dvostruke titule i dvije zlatne medalje u standardnim plesovima (u kategoriji mladeži i u kategoriji starije mladeži). U latinsko-američkim plesovima doplesala je do finala natjecanja u mladeži (od 30 natjecateljica) te je tamo zauzela 3. mjesto, dok se u starijoj mladeži uvrstila na izvrsno 5. mjesto (u konkurenciji 25 natjecateljica).

Još jedan trofej na Serbia openu donijela nam je Karolina Bogović koja se uz nastupe u plesnom paru okušala i u solo natjecanjima. Karolina je u kategoriji mlađe mladeži osvojila trofej i zlatnu medalju u standardnim plesovima dok je u latinsko-američkim plesovima završila na 3. mjestu i osvojila brončanu medalju.

Emili Šobak na open dijelu natjecanja osvojila je izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju u međunarodnoj konkurenciji u kategoriji mlađe mladeži te je ovom izvrsnom rezultatu pridodala jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju na „basic“ dijelu natjecanja.

Natali Franolić osvojila je jednako tako izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju u međunarodnoj konkurenciji u kategoriji mladeži dok je na „basic“ dijelu natjecanja osvojila zlatnu medalju.

Luka Gladović i Elena Majcen su ispred plesnih kolega iz Srbije (Kruševca i Beograda) u subotu 7.5. osvojili dvije zlatne medalje, jednu u latinsko-američkim, a drugu u standardnim plesovima. U nedjelju 8.5. natjecali su se na „basic“ dijelu Serbia opena gdje su u međunarodnoj konkurenciji osvojili izvrsno 2.mjesto u standardnim plesovima te 4. mjesto u latinsko-američkim plesovima.

Matej Bolšec i Karolina Bogović u subotu 7.5 osvojili su zlatnu medalju u standardnim plesovima te 4. mjesto u latinsko-američkim plesovima. U nedjelju 8.5. nastupili su u čak 4 različite kategorije u standardnim i latinsko-američkim plesovima te su u 3 kategorije u konkurenciji parova iz Rumunjske, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Litve natjecanje završili u polufinalu, a u latinsko-američkim plesovima u „basic“ dijelu otplesali su izvrsno te su u finalu osvojili odlično 5. mjesto.

takt (1) takt (2) takt (3) takt (4) takt (5) takt (6) takt (7) takt (8) takt (9) takt (10) takt (11) takt (12) takt (13) takt (14) takt (15) takt (17) takt (18) takt (19)

14. 05. 2022.