Više od 500 sudionika na plesnom spektaklu Trofej grada Varaždina 2023. – očekuje vas sportski, ali i show program

ZSUGV

10. 10. 2023.

U subotu 21. i nedjelju 22. listopada 2023. godine u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održat će se tradicionalni spektakularan Trofej grada Varaždina 2023 (Varaždin OPEN, bodovni turnir i Kup Republike Hrvatske u standardnim i latinsko-američkim plesovima) u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer te u suorganizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Pokrovitelji natjecanja su Grad Varaždin i tvrtka Flame Spray Croatia d.o.o. uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupit će preko 500 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja će oba dana započeti već u ranijim prijepodnevnim satima u disciplinama u kojima će snage odmjeriti pojedinci, grupe i formacije dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji će se varaždinskoj publici predstaviti u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinsko-američkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Večernji dio u kojem će sudjelovati najbolji natjecatelji započet će svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika.

Natjecanja u obje discipline sportskog plesa bit će izrazito interesantna i zanimljiva, a Trofej grada Varaždina okupit će sudionike svih dobi, od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III (stariji od 55 godina).

Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom cijelog dana (subota 21. i nedjelja 22. 10. 2023. godine), a u večernjem dijelu u subotu od 19 i nedjelju od 18 sati, ujedno i najatraktivnijem dijelu programa vidjet ćemo:

1. Ceremoniju svečanog otvorenja (defile) + pozdravni govori
2. Završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana
3. Show program plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt

Sportski plesni klub Valcer i Plesni klub Takt iz Varaždina, uz pomoć Hrvatskog sportskog plesnog saveza i glavnih pokrovitelja ove manifestacije Grada Varaždina i tvrtke Flame Spray Croatia d.o.o., svake godine nastoje održati vrhunsku organizaciju ovog atraktivnog događaja za sve ljubitelje plesa.

Ove godine Trofej Grada Varaždina bit će najbrojniji po broju natjecatelja do svih godina do sada, što je samo dokaz da je puno truda i rada uloženo da i ove godine bude među najuspješnijim gospodarsko-turističkim manifestacijama u Gradu Varaždinu.
Varaždinski natjecatelji u sportskom plesu postigli su tijekom ove godine brojne važne i zapažene rezultate na državnim prvenstvima predstavljajući dostojno na taj način Grad i Županiju iz koje dolaze pa vjerujemo da će nas odlično predstaviti i na Trofeju grada Varaždina na kojem se naši klubovi nalaze u ulozi domaćina.

Dolazak mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja kao što su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Slovačka, Mađarska, Italija, kao i pored domaćih sportskih sudaca i sportskih sudaca iz Srbije, Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za varaždinsku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine. Cijena ulaznice za publiku iznosi 10,00 eura uz napomenu da djeca do 6 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

ples trofej grada varazdina001 ples trofej grada varazdina002 ples trofej grada varazdina003

10. 10. 2023.