Vindice uspješno krenule u drugi dio natjecanja – do pobjede u produžecima

ŽKK Vindi

11. 04. 2021.

U subotu je u varaždinskoj sportskoj dvorani u Graberju odigrana utakmica četvrtog kola Lige za prvaka i popunu Premijer lige, između domaćeg sastava ŽKK Vindi i gošća iz ŽKK Vodica.

Utakmica je završena rezultatom 62:59 (14-13, 18-16, 9-17, 15-10, 6-3) u korist Varaždinki.

Nakon kratke prvenstvene pauze, varaždinske košarkašice uspješno su krenule u drugi dio natjecanja, “osvetom” motiviranim Vodičankama za poraz u prvom kolu natjecanja, ovog puta na domaćem terenu.

U vrlo napetoj utakmici, uz dosta preokreta i neizvjesnosti, košarkašice Vindija, nakon izjednačenog rezultata u regularnom djelu, kroz produžetke su izborile prvu pobjedu u Ligi za prvaka.

Ekipa Vindija, pod vodstvom trenera Marka Škerbića nastupila je u sljedećem sastavu:
Barušić M. (CAP) 5, Žanić Pa. 12, Žanić Pe. 14, Brezovec L. 22, Francišković K., Dukić Z. 6, Kauzler L. 3, Štrocinger R., Hrgarek I., Hrastić S, Vujec L., Novosel E.

Marko Škerbić, trener domaće ekipe ŽKK Vindi:

-Čestitam igračicama Vodica na dobroj igri i borbi, a našim curama na pobjedi. Odigrali smo jednu napetu i dosta neizvjesnu utakmicu protiv motiviranog protivnika. Utakmicu smo otvorili dosta sigurno i stvorili malu prednost od 7 koševa već u prvih 5 minuta. Slijedilo je malo opuštanje, gdje smo vrlo motiviranim igračicama Vodica dozvolili da nam se sasvim približe do kraja prve četvrtine. Druga četvrtina bila je dosta izjednačena, a u trećoj smo četvrtini otišli u “minus” sa nekoliko primljenih trica. U napetoj četvrtoj četvrtini uspjeli smo nadoknaditi zaostatak i osigurati produžetak u kojem smo izborili pobjedu.

11. 04. 2021.