Vindice novom pobjedom proslavile plasman u ligu za popunu Premijer lige i visoku poziciju na prvenstvenoj ljestvici

KK Vindi

28. 02. 2021.

U subotu je u sportskoj dvorani u varaždinskom Graberju odigrana posljednja zaostala utakmica (prethodno odgođena zbog epidemiološke situacije) u ovom dijelu natjecanja prve ženske lige – skupine A.

Košarkašice varaždinske ekipe Vindi na najljepši su mogući način – pobjedom, proslavile ostvaren plasman u Ligu za prvaka i popunu Premijer lige i ostvareno visoko 2. mjesto na ljestvici.

Vindice su u ovu utakmicu ušle neopterećeno, osiguravši plasman još u prošlom kolu natjecanja, i vrlo brzo stvorile povoljnu koš razliku koju su zadržale i dodatno povećale kroz ostatak utakmice.
Gošće iz Slavonskog Broda pokazale su borbenost kroz agresivnu igru, ali Varaždinke su opušteno i sigurno odnijele pobjedu u ovom susretu.

Pred varaždinskim košarkašicama je kratak odmor od utakmica, a već 13. ožujka počinju utakmice lige za popunu premijer lige, gdje će se kroz 6 kola lige Varaždinke boriti s košarkašicama ŽKK Broda na Savi (Slavonski brod), ŽKK Orke (Zagreb) i ŽKK Vodica (Vodice), za plasman u najviši rang košarkaškog natjecanja Hrvatske – Premijer ligu. Pobjednik ove lige ostvaruje direktan plasman u premijer ligu, dok drugo plasirana momčad igra dodatne kvalifikacije sa pretposljednjom ekipom iz Premijer lige.

Izjave trenera:

Krunoslav Rimac, trener gostujuće ekipe KK Brod: Čestitam ekipi Vindija na zasluženoj pobjedi i u nastavku natjecanja želim im svu sreću, da pruže što bolji otpor, a nas sada očekuju kadetske i juniorske utakmice gdje ćemo pokušat napravit što bolji rezultat. Zadovoljan sam današnjom prikazanom igrom gdje su cure pokazale ono što dosta tražimo od njih, te agresije i borbe što je bilo vidljivo, ali eto, pobjeda Vindija je zaslužena i ovim im putem još jednom čestitam.

Marko Škerbić, trener domaće ekipe ŽKK Vindi: Čestitam našim curama na pobjedi a KK Brodu na dobroj borbi. Utakmica je bila bez pritisaka, pošto smo plasman i poziciju na ljestvici osigurali već u prošlom kolu. Neopterećeno smo ušli u utakmicu i vrlo brzo stvorili povoljnu koš razliku koju smo održavali čitavo vrijeme. Na kraju su i najmlađe igračice dobile priliku zaigrati. Sve u svemu, lijepa utakmica i super način da proslavimo plasman u ligu za popunu premijer lige i kraj ovog dijela natjecanja.

U sastavu ŽKK Vindi, u ovoj su utakmici nastupile:
Dukić Z. 5 (1×3), Žanić Pe. 4, Božović P. 0, Francišković K. 5 (1×3), Barušić M. (cap.) 12 (2×3), Brezovec L. 8, Lukan Lisec I. 0, Hrgarek I. 0, Kauzler L. 2, Žanić Pa. 17, Štrocinger R. 6, Horvat T. 0

28. 02. 2021.