Vikend za pamćenje za TK Marathon 95: Ilijaš prva na maratonu u Radencima, Jurković na polumaratonu u Koprivnici

TK Marathon

24. 05. 2023.

Pobjeda Jasmine Ilijaš na maratonu u Radencima i Nevena Jurkovića na polumaratonu u Koprivnici „začinile” su fantastičan vikend za TK Marathon.

Vatromet je počeo u jutarnjim satima u Radencima u susjednoj Sloveniji na 41. maratonu „Treh src“, gdje je Jasmina Ilijaš ostvarila novu pobjedu na maratonu, po veoma teškim uvjetima (sparno i vruće) s odličnim vremenom od 3:00:32 i tako nastavila uspješan niz pobjeda ove godine.

A za odlične vijesti i rezultate pobrinule su se i ostali članovi TK Marathon koji su sudjelovali na toj utrci. Tako su u ženskoj konkurenciji nastupile i Perica Kaniški koja je osvojila 9. mjesto ukupno kod žena i 2. mjesto u kategoriji ŽD, dok je iza nje u cilj ušla Danijela Kaniški kao 10. ukupno i 1. u kategoriji ŽB.

U maratonskoj utrci kod muških, Goran Pongračić osvaja 19. mjesto i 2. mjesto u kategoriji MF

Klub je imao predstavnike i u ostalim utrkama, tako je Saša Moslavac bio 136. ukupno na polumaratonu, dok su u utrci na 10 kilometara nastupili još i Ivan Čorba kao 15. u ukupnom poretku kod muškaraca i Lidija Lončarić kao 57. u poretku žena.

Ali to još nije bilo sve za subotu – kasnije u popodnevnim satima u Koprivnici je održan 4. „Koprivnički polumaraton“ na kojem je TK Marathon također ostvario itekako zapažene rezultate.

Za vijest dana se pobrinuo Neven Jurković koji je s vremenom od 1:21:10 pobijedio u utrci polumaratona u isto tako prilično neugodnim vremenskim uvjetima. Za odličnu vijest pobrinula se i Iris Jambrešić koja je osvojila 3. mjesto u ukupnom poretku kod žena sa istrčanim osobnim rekordom od 1:41:42.

Ostali su isto tako bili odlični i donijeli klubu hrpu medalja. Mladen Fijok osvojio je 13. mjesto ukupno i bio 3. u kat. M40, Mario Pongračić bio je 18. i 2. u kat. M45, 44. mjesto osvojio je Vedran Veršić , dok je mladić Jakov Klapež bio 69.ukupno i 2. u kat.M70. Na polumaratonu još je u konkurenciji žena nastupila Ana Pavčec i u povratničkom nastupu osvojila 4. mjesto ukupno i 1. mjesto u kat. Ž40.

Klub je imao predstavnike i na utrci građana u dužini od 5 kilometra gdje je sjajna Anja Jambrešić zauzela 2. mjesto u ukupnom poretku kod žena , a za dobro raspoloženje pobrinule su se 85. Danijela Kaniški i 86. Lidija Lončarić koje su nakon nastupa u Radencima uspjele stići još i na utrku u Koprivnicu.

U međuvremenu, na Dravi su članovi Kluba pomogli u organizaciji humanitarne utrke pod nazivom „Zasvijetli za druge“ gdje su studentima s FOI-a pomogli da odrade utrku. Na utrci koja je prošla u odličnom raspoloženju, uz puno pozitivnih vibracija, nastupilo je u dvije discipline 2,5 km i 6,25 km više od 130 trkača, većinom studenata. Treba napomenuti da je sav prihod sa utrke doniran Udruzi slijepih Međimurske županije.

U nedjelju su nastupili samo na jednoj utrci u Orehovici „Krug po Revici“ u dužini od 6 km gdje su Marathon 95 zastupali Alen Škvorc koji je zauzeo 28. mjesto i Mladen Stecević koji je bio 33.

tk marathon001 tk marathon002 tk marathon003

24. 05. 2023.