Veselim sportskim finalom završio olimpijski tjedan dječjih vrtića Grada Varaždina

ZSUGV

27. 05. 2024.

Nakon niza uspješnih sportskih aktivnosti organiziranih tijekom tjedna, povodom 21. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina, u petak je na Stadionu “Sloboda” održano veliko finale čime je zaključen ovogodišnji olimpijski tjedan.

Ovogodišnje izdanje okupilo je 500-tinjak varaždinskih predškolaca iz 15 gradskih vrtića, a posljednjeg dana mališani su se natjecali u malom nogometu i atletskim disciplinama – trčanje 50m, štafeta 4 x 25m, bacanje loptice te skok u dalj.

Koordinatorica cijeloga projekta bila je Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV, koja je zahvalila svim vrtićima na odazivu.

– Zahvala ravnateljicama i odgojiteljicama iz varaždinskih dječjih vrtića, koji su se i ove godine rado odazvali Olimpijskom tjednu i koji iz godine u godinu podržavaju ovaj naš projekt. Bez odlične suradnje s njima, cijelo ovo događanje bilo bi nemoguće organizirati. Drago nam je da su upravo oni, koji odgajaju djecu, prepoznali važnost bavljenja sportom od malih nogu te ih potiču na rekreaciju i zdrav način života – poručila je Sitar.

Veliko finale olimpijskog tjedna službeno je otvorio gradonačelnik Grada Varaždina, Neven Bosilj, koji je pozdravio svu djecu, roditelje i odgojitelje.

– Nemojte biti tužni ako niste prvi jer svi ste prvi i svi ste pobjednici – poručio je gradonačelnik Bosilj djeci prilikom otvaranja.

Inače, Varaždin je prvi grad u Hrvatskoj koji je krenuo sa Olimpijskim festivalom dječjih vrtića, a začetnik je bio Dragutin Posavec.

Kako je istaknuo, festival je Zajednica sportskih udruga prve tri godine radila u svojoj organizaciji.

– Poslije toga je Hrvatski olimpijski odbor vidio da je dobra akcija i proširio kroz čitavu Hrvatsku. Oni sjajno to vode. Zahvaljujemo još jedanput da su to prihvatili i dali mogućnost djeci da napreduju, da se druže, upoznaju i da im je lijepo – rekao je Posavec.

Iako naglasak dječjeg olimpijskog tjedna nije na plasmanu, već aktivnom sudjelovanju djece u sportu, ovogodišnji pobjednici stižu iz Dječjeg vrtića Bajka.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina ovim putem zahvaljuje svim ravnateljicama dječjih vrtića, odgajateljicama i odgojiteljima te partnerima: Grad Varaždin, Hrvatski olimpijski odbor, Policijska uprava Varaždin i Postaja prometne policije Varaždin, Teniski klub Varteks, Gradski bazeni Varaždin, Atletski klub Sloboda, Nogometni klub Varaždin, Županijski nogometni savez i Zbor atletskih sudaca Varaždin.

olimpijada djecjih vrtica vz000 olimpijada djecjih vrtica vz001 olimpijada djecjih vrtica vz002 olimpijada djecjih vrtica vz003 olimpijada djecjih vrtica vz004 olimpijada djecjih vrtica vz005 olimpijada djecjih vrtica vz006 olimpijada djecjih vrtica vz007 olimpijada djecjih vrtica vz008 olimpijada djecjih vrtica vz009 olimpijada djecjih vrtica vz010 olimpijada djecjih vrtica vz011 olimpijada djecjih vrtica vz012 olimpijada djecjih vrtica vz013 olimpijada djecjih vrtica vz014 olimpijada djecjih vrtica vz015 olimpijada djecjih vrtica vz016 olimpijada djecjih vrtica vz017 olimpijada djecjih vrtica vz018

27. 05. 2024.