Varteks izgubio, Poletu šest bodova prednosti

4. liga Vž-Čk

26. 05. 2019.

Varteks je očito pao u formi. Nakon neuspjeha protiv Rudara (1:1) u prošlom kolu na domaćem terenu, danas su poraženi u derbiju kola od Bednje u Beletincu 3:1. Nisu Varteksovci loše počeli, čak su imali i nešto više prilika od Bednje, a u vodstvo su došli u 41. minuti golom Šoštarića iz penala. Na njihovu žalost nisu dugo zadržali vodstvo jer je Holi samo četiri minute kasnije poravnao na 1:1. Već na početku nastavka, točnije u 48. minuti, Holi je doveo Bednju u vodstvo, a onda je u Varteksovim redovima došlo do „raspada sistema“. Holi je pred kraj utakmice postigao i treći gol i tako zapečatio sudbinu ambicioznih Varaždinaca.
Polet je današnjom uvjerljivom pobjedom u Jalžabetu (9:2) pobjegao Varteksu na šest bodova i tri kola prije kraja prvenstva došao na korak do naslova prvaka.
Nedeljančani su „mušteriju“ pronašli u neambicioznim Marofčanima koji su na utakmicu doputovali sa samo jedanaest igrača. Da stvar bude gora pred kraj poluvremena ozlijedio im se Ključarić pa su drugi dio odigrali s desetoricom. Naravno, Nedeljanec je lako zabio pet komada, a strijelci su bili dva puta Pero Rog, Hruškar, Kovačić i Matučec.
U Dunjkovcu je domaći Međimurec tijesno svladao Dubravku/Zagorac 1:0 golom Treske u 58. minuti. Samo minutu kasnije sudac Babić isključio je trenera Dubravke Dejana Cara zbog, kako piše u izvještaju, „učestalih prigovora na njegove odluke“.

Rezultati 27. kola 4. Lige Varaždin – Čakovec: Sloga – Podravina 3:1, Nedelišće – Dinamo 1:1, Rudar – Mladost Komet 3:0, Pušćine – Omladinac 3:0, Međimurec – Dubravka/Zagorac 1:0, Jalžabet – Polet 2:9, Nedeljanec – Novi Marof 5:0, Bednja – Varteks 3:1.
Poredak: 1. Polet 64, 2. Varteks 58, 3. Bednja 56, 4. Međimurec 45, 5. Pušćine 44, 6. Nedelišće 41, itd.

www.aktualno.hr/r.l.

26. 05. 2019.