U Varaždinu otvoreno Svjetsko prvenstvo u kuglanju

Hrvatski kuglački savez

13. 05. 2023.

Svečanom ceremonijom otvorenja u petak su počeli XV. Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore U18 i VIII. Svjetski kup za kadete U14 koji se održavaju u Areni Varaždin.

Uime varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja sve prisutne pozdravio je Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog Vijeća Grada Varaždina, uime Hrvatskog kuglačkog saveza, organizatora ovog natjecanja, prisutnima se obratio predsjednik Tonči Mikac, a uime WNBA-NBC govor je održao prvi dopredsjednik Jiji Jančalek.

Ceremoniji otvorenja prisustvovalo je 13 zemalja, a program su upotpunile djevojke iz Plesnog kluba FEEL i Cheerleading center BRAVO iz Varaždina.

Narednih dana u Varaždinu će se natjecati najbolji mladi svjetski igrači koji su budućnost kuglačkog sporta, a uvjeti na kuglani u Areni Varaždin podloga su i garancija održavanju jedne vrlo uzbudljive sportske manifestacije.

Natjecanje će se održati prema sljedećem rasporedu:

13. svibnja – Ekipno cure U18, Parovi Mix U14
14. svibnja – Ekipno dečki, Tandem Mix U14
15. svibnja – Tandem mix, tandem cure i dečki U18, Pojedinačno U14
16. svibnja – Sprint cure i dečki U18
17. svibnja – Pojedinačno cure i dečki U18

Hrvatski predstavnici u kategoriji kadeta bit će Nina Gašparini i Franko Perković, a mlađih juniora Nera Bakić, Sara Pejak, Paula Polanšćak, Dora Štetić, Anja Vicković, Niko Kalvi, Matej Mrle, Karlo Petranović, Fran Popović i Marin Zekić.

Za vrijeme trajanja XV. Svjetskog prvenstva za mlađe juniore U18 i VIII. Svjetskog kupa za kadete U14 osiguran je besplatan ulaz za sve.

svjetsko prvenstvo u kuglanju, varaždin (2) svjetsko prvenstvo u kuglanju, varaždin (3) svjetsko prvenstvo u kuglanju, varaždin (4)

13. 05. 2023.