Varaždinu u goste dolazi četvrti klub ljestvice, NK Jarun

Trener Kovačević najavio neke promjene

06. 05. 2022.

Nakon teškog poraza od 3:0 protiv najvećeg konkurenta za plasman u Prvu HNL, Varaždinci koji su i dalje prvoplasirana momčad s dva boda prednosti u odnosu na NK Rudeš pripremaju se za preostale 4 utakmice. U sklopu 27. kola Druge HNL na domaćem će travnjaku u subotu od 19 sati odmjeriti snage s četvrtom ekipom ljestvice, zagrebačkim NK Jarunom.

Trener Varaždina Mario Kovačević naglasio je kako im je najveći zadatak u proteklom tjednu bio psihički podići ekipu.

-Opet nam dolazi jedna ekipa koja je u pozitivnom nizu i koja u zadnjih sedam utakmica ne zna za poraz. Jarun je dobar protivnik koji zna igrati. To je ekipa koja je prošle godine ušla iz 3. u 2. ligu i sada se nalazi u vrhu. Imaju jako dobra tri brza napadača i morat ćemo biti oprezni – najavio je Kovačević.

Kako je pojasnio, u zadnjoj utakmici nedostajalo im je agresivnosti i odlučnosti.

– Vidimo da ako ne idemo na svaku loptu sto posto, teško da nekoga možemo pobijediti. Tako ćemo se i pripremati i dat ćemo sve od sebe da opet dođemo do pozitivnog rezultata – rekao je Kovačević.

Sastav bi u odnosu na prethodnu utakmicu trebao biti jači. Naime, vraća se Kolarić koji je prošlu utakmicu preskočio zbog crvenog kartona, no Kovačević kaže kako na Herreru, Domjanića i Topića još uvijek neće moći računati.

– Vuka, Grgeca i Elezija ne računamo otprije, a Belcar ima tri žuta kartona. Imamo mali problemčić, ali konkurencija je velika i siguran sam da će igrači koji dobiju priliku ju i iskoristiti – pojasnio je Kovačević.

Najavio je i neke promjene u sastavu i čvršću sredinu. Recept je kao i uvijek, što prije postići gol kako bi stvari onda išle lakše.

– Vjerujem da ćemo stvarati šanse za pogodak i da ćemo ih iskoristiti jer znamo da nas jedino pobjeda drži na prvom mjestu. Bitno nam je s Jarunom odigrati dobro i pobijediti pa ćemo onda vidjeti kako i što dalje – zaključio je trener Varaždina.

vzaktualno.hr

06. 05. 2022.