Varaždinski plivači odlični u Sarajevu

PK Vidra

12. 11. 2019.

Prvo međunarodno plivačko natjecanje za osobe s invaliditetom „Sarajevo Open 2019 – U vodi smo svi jednaki“ održano 9. i 10. studenog u organizaciji Plivačkog kluba SPID u suradnji s Paralympic committee Bosnia and Herzegovina, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Visit Sarajeva, Hotela Hollywooda, Oaze – vode koja osvaja te Olimpijskog bazena Sarajevo okupilo je tri reprezentacije iz Hrvatske, Srbije, Turske te 12 klubova iz Austrije, Hrvatske i Slovenije; BSG Klagenfurt, PK Cibalija, PK Cipal, PK Zadar, Talas, PK Jadera, PK Vidra, PK Velenje, ŠD Plavalček, PK Forca, PPK Marsonia i PK SPID.
PK Vidra Varaždin imala je sveukupno 7 plivača, uz reprezentativca Nikolu Koseca koji je uz trenericu Višnju Bunić u Sarajevu bio pozvan u ekipu reprezentacije Hrvatske, u Sarajevu je plivao Nikola Dodoš, Teo Škvorc, Jakša Mislović, Sabina Kušter, Ema Cesar te Brunela Hrženjak.
Natjecanje se provelo u dva dijela, u subotu poslijepodne te u nedjelju ujutro.
Od Varaždinskih Vidra najuspješniji je bio hrvatski reprezentativac Nikola Kosec, Down sindrom, koji je nastupom za Hrvatsku u Sarajevu u kategoriji C21 na 50 m, 100 m slobodno, 50 m, 100 m leđno te 50 m i 100 m delfin u kategoriji juniora i seniora, s ukupno 12 zlatnih medalja dokazao svoju dominaciju u ovom dijelu Europe.
Veliki napredak i plivački potencijal pokazala je Sabina Kušter sa skraćenom desnom bedrenom kosti, koja je na 50 m i 100 m slobodno popravila svoja najbolja osobna vremena te u kategoriji S 10 osvojila kao juniorka i seniorka 4 zlatne medalje.
Također veliki plivački potencijal pokazala je nova članica Vidra Ema Cesar, sa skraćenom pokoljeničnom kosti koja je samo nakon mjesec dana treniranja u klubu, u kategoriji S 10 osvojila zlato kao juniorka i srebro kao seniorka na 50 slobodno te kao juniorka zlato na 100 m prsno.
Neustrašivi Vidraš Teo Škvorc s dijagnozom staklene kosti u kategoriji S6 osvojio je na 50 m slobodno kao junior srebro te kao senior broncu te na 100 m leđno srebro kao junior i kao senior.
Uporna Brunela Hrženjak, Down sindrom, u kategoriji C21 na 100 m prsno osvojila je zlato kao juniorka te srebro kao seniorka te na 100 m slobodno osvojila broncu kao juniorka te zauzela 4 mjesto kao seniorka.
Neustrašivi i uporni Jakša Mislović, CP u kategoriji S6 na 100 m leđno osvojio je broncu kao junior i senior.
Najstariji član Vidra Nikola Dodoš, Down sindrom, u kategoriji C 21 kao master senior osvojio je zlato na 50 m slobodno.
Rezultati sa Sarajevo opena 2019. potvrdili su da u klubu dobro radie s plivačima te dali smjernice za pripreme za sljedeće natjecanje Dubrava Open koje se održava idući mjesec, 7. prosinca u Zagrebu, za koje se varaždinske Vidre spremaju u još većem broju.
Ovim putem zahvaljuju Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina što su im ustupili kombi, tako da ih je Teov tata, suprug tajnice kluba Tajane, Zoran Škvorc sretno odvezao u Sarajevo i vratio kući.

12. 11. 2019.