Varaždinske Vidre na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom osvojile 16 medalja

PK Vidra

30. 03. 2021.

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog plivačkog saveza za osobe s invaliditetom, Plivačkog kluba Cipal i Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Splita na bazenima Poljud u Splitu proteklog vikenda, uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera, održalo se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom.

Na natjecanju je sudjelovalo 70 plivača iz 15 plivačkih klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

PK Vidra Varaždin predstavljali su Ema Cesar, Sabina Kušter, Brunela Hrženjak i Nikola Kosec. Nažalost zbog mjera samoizolacije PK Vidra Varaždin nije bila u punom sastavu.

Najuspješnija Vidra bila je Ema Cesar koja je prvi dan natjecanja u subotu osvojila dva zlata na 100 m prsno u aposlolutnoj i u juniorskoj kategoriji te drugi dan u nedjelju dva srebra na 100 m slobodno i 50 m prsno te broncu na 100 m leđno čime je pokazala da je promjena škole iz dvojezične u prirodoslovnu gimnaziju bila dobra i poticajna odluka.

Najbolju sportašicu s invaliditetom grada Varaždina za 2020. godinu Sabinu Kušter pripreme za operaciju su omele da pliva 100 % pa je prvi dan natjecanja osvojila tri bronce na 50 m slobodno, 100 m prsno i na 50 m leđno te drugi dan srebro na 100 m leđno i broncu na 50 m prsno.

Brunela Hrženjak prvi dan osvojila je dvije bronce na 50 m slobodno i 50 m leđno te drugi dan zlato na 50 m prsno čime je potvrdila svoju dominaciju u prsnoj tehnici.

Jedini muški predstavnik PK Vidre Varaždin, jedan od najboljih plivača s Down sindromom u Europi, Nikola Kosec zbog operacije uha i jednomjesečnog odmora izvan vode nije se pokazao u svom najboljem svjetlu osvojivši prvi dan dva srebra na 50 m leđno i 50 m slobodno te drugi dan zlato na 50 m leptir.

Nakon godinu dana ovo je prvo održano natjecanje u bazenu, kojem su se varaždinske plivačice i plivači jako veselili što su pokazali sa zalaganjem na treninzima te isplivanim rezultatima na samom natjecanju.

Organizatorima natjecanja iz kluba čestitaju na uspješnoj organizaciji i realizaciji natjecanja.

Veliko Hvala ravnatelju Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u Varaždinu Marinu Vučiću što im je velikodušno posudio kombi za odlazak na natjecanje te tati Brunele Tomislavu Hrženjaku na sigurnoj vožnji na natjecanje, roditeljima Karmen Hrženjak i Damiru Kosecu te volonterki Moniki Kelemen koja se odlično snašla u ulozi tajnice Kluba na pratnji i odlično odrađenom poslu na putu i na natjecanju.

pk vidra 1

30. 03. 2021.