Varaždinske Vidre u odličnom europskom projektu – kroz rekreativno plivanje do veće socijalizacije starijih

PK Vidra Varaždin

23. 11. 2022.

Varaždinski Plivački klub Vidra s partnerima iz Austrije, Slovenije i nositeljem projekta Italijom dvije godine provodi europski projekt Slow swimming for Senior+ obuku neplivača i usavršavanje plivanja za stariju populaciju.

Svaki ponedjeljak i srijedu program od 18 do 19 sati vode trenerica Višnja Bunić i trener Nikola Habrlin na Gradskim bazenima Varaždin.

Nakon prvog sastanka s partnerima u rujnu prošle godine u Velenju, u Sloveniji, drugog sastanka u rujnu ove godine u Trstu te u Italiji protekle subote i nedjelje, PK Vidra imala je čast u Varaždinu ugostiti partnere na trećem ujedno i završnom sastanku partnera projekta Slow swimming for Senior Plus na kojem su dogovoreni završni dijelovi projekta.

-Sretni i zahvalni smo što je PK Vidra Varaždin partner na europskom projektu koji je pružio priliku i mogućnost da se starija populacija kroz sport uključi i poradi na zdravlju, socijalizaciji i pripremi za rekreativno plivanje ili u konačnici jednog dana za natjecateljsko plivanje. Hvala koordinatorici i voditeljici projekta iz Italije Arielli Cuk na dolasku u Varaždin, te Katarini Praznik iz PK Velenje na sugestiji da nas se uključi u projekt – poručuju iz Plivačkog kluba Vidra.

23. 11. 2022.