Varaždinske kadetkinje najbolje odbojkašice

Slijedi prvenstvo Regije Centar

04. 05. 2018.

Odigravanjem kadetskog prvenstva Varaždinske županije odigrana su prvenstva županije u svim dobnim kategorijama.
Na turniru kadetskih ekipa nastupili su ŽOK Lepoglava, ŽOK Ivanec i OK Kitro Varaždin. Igralo se svaki sa svakim na dva dobivena seta. U prvoj utakmici Kitro Varaždin je bio bolji od Lepoglave s 2:0 (25:10, 25:14). Zatim je Ivanec u drugoj utakmici bio bolji od Lepoglave također s 2:0 (25:17, 25:14). Treća utakmica, koja je odlučivala o pobjedniku prvenstva, bila je sraz dviju podjednakih ekipa Varaždina i Ivanca. U odličnoj igri obje ekipe ipak su bolje bile Varaždinke i s 2:0 (25:22, 25:21) osvojile kadetsko prvenstvo Varaždinske županije, čime su se plasirale na prvenstvo Regije Centar koje će se u nedjelju, 6. svibnja, igrati u Belici u organizaciji ŽOK Kaštel iz Pribislavca.
Ekipama su za plasman uručeni pehari, a to je učinio Vladimir Grudenić, povjerenik i koordinator svih liga mlađih uzrasnih kategorija, koji je uložio ogromni napor da se sve lige odigraju u najboljem redu.
Nakon odigranih prvenstava u svih pet dobnih kategorija ŽOK Ivanec je pobjednik u mini odbojci, maloj odbojci i mlađim kadetkinjama, OK Kitro Varaždin u kadetskom i juniorskom uzrastu. Valja napomenuti da su se prvenstva u mini i maloj odbojci i mlađim kadetkinjama igrala zajedno s klubovima iz Međimurske županije. Kod toga treba, zbog masovnosti i broju odigranih turnira (7) i utakmica (112) istaknuti ligu male odbojke (U13) u kojoj su sudjelovalo 8 ekipa što je garancija daljeg jačanja ženske odbojke na našem području. U svim spomenutim kategorijama naši klubovi dobro su se plasirali na prvenstvima Regije Centar i sudjelovali na završnicama državnih prvenstava.
Sve ovo jasno pokazuje da svjedočimo snažnom zamahu ženske odbojke na našem području. Klubovi okupljaju sve više igračica, a zavidna je i njihova organiziranost u čemu se posebno ističe ŽOK Ivanec, ističu iz odbojkaškog saveza.
Na jesen kreće program “Odbojka u škole” kojim Odbojkaški savez Varaždinske županije aplicira na sredstva Središnjeg državnog ureda za sport, kojim bi se sa programom mini odbojke (U11) krenulo, uz osnovne škole gdje postoje odbojkaški klubovi i u osnovnim školama Jalžabet, Kneginec, Petrijanec, Cestica, Vinica, Bednja i Kamenica, s ciljem da se tu osnuju novi odbojkaški klubovi.

04. 05. 2018.