Varaždinci i ove godine trče u dobrotvorne svrhe, budite i vi dijelom „grada anđela“

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

21. 04. 2023.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji sa Sportskim klubom SRD315 Sjeverozapad, Funkcionalnim centrom Active Vita te pokroviteljstvom Grada Varaždina i ove godine organizira Humanitarnu utrku grada anđela.

Ovogodišnje, 4. izdanje, održat će se 13. svibnja u 11 sati sa startom na Kapucinskom trgu u Varaždinu, dok dječja utrka starta u 10.30 sati.

Budući da je za glavnu utrku već sada prijavljeno 430 trkača, a za dječju čak 50 mališana, organizatori pozivaju sve zainteresirane da požure sa svojim prijavama. Naime, za prvih 100 sudionika dječje utrke osigurani su startni broj, unikatna finišerska medalja, kao i poklon sponzora, dok prvih 500 sudionika glavne utrke, koji uplate startninu, dobivaju startni paket koji uključuje startni broj s čipom, elektronsko mjerenje vremena, bočicu vode s logom utrke, unikatnu finišersku medalju, poklon sponzora, okrjepu po dolasku na cilj te pratnju vozila hitne pomoći.

Minimalan iznos startnine iznosi 10 eura za glavnu utrku te 5 eura za dječju, a prikupljena sredstva namijenjena su Zakladi Vita – za pomoć djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti.

– Budite i vi dijelom „grada anđela“ i otrčite za one kojima je pomoć najpotrebnija – djecu koja se bore s teškim bolestima – poručuju organizatori.

Startninu je moguće uplatiti preko računa IBAN: HR3523600001502907846 otvorenom u Zagrebačkoj banci ili pak na dan utrke. Ako na dan utrke prvih 500 startnina bude rasprodano, ostali sudionici dobivaju samo startni broj sa čipom.

Nakon utrke i simboličnog proglašenja pobjednika u ženskoj i muškoj konkurenciji, organizatori su pripremili i zabavni dio programa gdje će se za dobru atmosferu pobrinuti DJ Jasmin Barbir.

Inače, idejni začetnik Humanitarne utrke grada anđela je Damir Habijan, a utrka će se ove godine održati četvrti puta u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Sportskog kluba SRD315 Sjeverozapad i Funkcionalnog centra Active Vita te uz pokroviteljstvo Grada Varaždina i podršku sponzora.

humanitarna utrka grada anđela (2) humanitarna utrka grada anđela (3) humanitarna utrka grada anđela (4)

21. 04. 2023.